CARSNEWS
AUTONEWS

Kia Futuron Concept. Με έμπνευση από Α.Τ.Ι.Α. και “αστραπιαία” επιτάχυνση.

Πρακτικά από το πουθενά, η Kia αποκάλυψε στην China International Import Expo ένα εντελώς νέο πρωτότυπο. Το Futuron Concept, όπως ονομάζεται, είναι σύμφωνα με την εταιρία μία σχεδιαστική σπουδή και τίποτα περισσότερο αν και δεν αποκλείεται κάποια στοιχεία του να περάσουν στην παραγωγή στο προσεχές μέλλον.

Ένα από αυτά, θα μπορούσε να είναι η νέα εκδοχή της χαρακτηριστικής “tiger nose” γρίλιας της Kia. Ο τρόπος με τον οποίο έχει μεγαλώσει και συνδυάζεται με τον “Star Cloud” φωτισμό δημιουργεί ένα πολύ σύγχρονο και καλαίσθητο αποτέλεσμα που ακροβατεί με επιτυχία στα όρια του υπερβολικού. Κατά τα άλλα, δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στο στιλ που επέλεξε η κορεατική εταιρία για το αμάξωμα. Το Futuron Concept είναι ένα μεγάλο SUV-coupe με μήκος της τάξης των 4,85 μέτρων αλλά ύψος που δεν υπερβαίνει τα 1,55m. Κι αν αναρωτιέσαι από πού προκύπτουν τα U.F.O., η Kia μας ενημερώνει ότι τα χρησιμοποίησε ως έμπνευση για τον σχεδιασμό του πανοραμικού glasshouse.

Αυτό για το οποίο η Kia δεν μίλησε σχεδόν καθόλου, είναι το κινητήριο σύνολο του Futuron Concept. Προφανώς, δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο πέρα από ηλεκτρικό, με 4 ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό) και την μπαταρία τοποθετημένη στο πάτωμα, ενώ στην ίδια κατηγορία “εκ των ων ουκ άνευ” είναι και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που διαθέτει το πρωτότυπο.

Related Articles

Aνακύκλωση μπαταριών. Μήπως αργήσαμε;

cars

Η Mitsubishi “δανείζεται” δύο μοντέλα της Renault και μένει Ευρώπη!

cars

BMW X7 Dark Shadow Edition. Απολύτως σκοτεινή!

cars

Αυτό είναι το νέο Ford Bronco;

cars

BMW X1 xDrive 25e. Στο «ρεύμα» της εποχής

cars

Volvo. Πρωτοποριακό πρόγραμμα εγγύησης ανταλλακτικών

cars

Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων της αστυνομίας

cars

Karenta. Πρώτα η υγεία

cars

Morgan Plus Four 70th Anniversary. Η πλατινένια…

cars