CARSNEWS
AUTONEWS

Kia Optima. Κερδίζει πόντους με την τόλμη του!

Έπειτα από μία μακροσκελή teaser καμπάνια, η Kia αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο Optima. Για την ακρίβεια, το αυτοκίνητο που βλέπεις ονομάζεται K5 καθώς έτσι θα λανσαριστεί στην εγχώρια αγορά της Ν. Κορέας αλλά για στον υπόλοιπο κόσμο (βασικά στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη) είναι γνωστό ως Optima. Το ολοκαίνουριο Kia Optima λοιπόν, θα έλεγα ότι ξαφνιάζει με την σχεδιαστική τόλμη του αν δεν είχε προηγηθεί το συγγενές Hyundai Sonata. Ακόμα και μετά από αυτό όμως και παρά το γεγονός ότι περιμέναμε κάτι “θρασύ” από πλευράς design, το νέο Optima εντυπωσιάζει με την διαφορετικότητα του.

Παρουσιάζεται μπροστά μας πιο μυώδες, εν μέρει εξαιτίας του στενέματος που παρατηρούμε ανάμεσα στα φτερά, ενώ οι πτυχώσεις του μετάλλου στα πλαϊνά και η καμπύλη της οροφής δημιουργούν ένα εξαιρετικά δυναμικό και αθλητικό σύνολο. Ενδιαφέρων είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο οι σχεδιαστές κατάφεραν να “κρύψουν” το μέγεθος του νέου Optima, αφού αν δεν σου το έλεγα, δεν θα μάντευες ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μήκος 4,9 μέτρων! Σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο δε, η νέα γενιά είναι 50 χιλιοστά μακρύτερη, 25 χιλιοστά πλατύτερη και 20 χιλιοστά χαμηλότερη, τονίζοντας την σπορ σιλουέτα και προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό καθώς το νέο Optima επωφελείται και από το μακρύτερο, κατά 45 χιλιοστά, μεταξόνιο.

Όσο περιμένουμε από την Kia να παρουσιάσει την ευρωπαϊκή έκδοση, ας απολαύσουμε το θέαμα ενός αυτοκινήτου που ασχέτως αν θα πετύχει εμπορικά, δεν διστάζει να τολμήσει σε μία κατεξοχήν συντηρητική κατηγορία. Γιατί είτε σου αρέσει είτε όχι, το νέο Optima ξεχωρίζει και προσδοκά πως θα κερδίσει κόσμο με αυτόν τον τρόπο!

Related Articles

Survivor – Μαριλίνα: Ο Τζέιμς Καφετζής το παίζει καλός για να κερδίσει τις εντυπώσεις, ο κόσμος όμως έχει μάτια και βλέπει

cars

Νικητές οι Γιάννης Παπαδημητρίου – Μανώλης Μακρινός στο 10ο Φθινοπωρινό Ράλι 2023

cars

 Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου στην  Θεσσαλονίκη! Με τον Π.Ο. ΒΕΛΟΣ …στο «Α/Τ ΒΕΛΟΣ»

cars

Νέο Ford Puma. Διαθέσιμο και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων

cars

Αναβάλλονται και τα Grand Prix Μπαχρέιν και Βιετνάμ!

cars

Στην Αγγλία φτιάχνεται ένα Nissan Navara GT-R 1.000 ίππων!

cars

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Ο μεγαλύτερος σεισμός στην ιστορία της Β. Αμερικής καταστρέφει το Σαν Φρανσίσκο

Bury

Η Mercedes θυμήθηκε την Vision EQXX…

cars

Citroen. Με νέα εταιρική υπογραφή

cars