CARSNEWS
NEW MODELS

Koenigsegg: Το Jesko Absolut θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο!

Αν η έκθεση της Γενεύης γινόταν κανονικά και δεν έπεφτε και αυτή θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στο περίπτερο της Koenigsegg και δίπλα στο καινούργιο της μοντέλο, το τετραθέσιο Gemera, θα βρισκόταν και η ειδική έκδοση του Jesko, η οποία ονομάζεται Absolut.

Από τα πρώτα δεδομένα για το Jesko Absolut που ανέφερε η Koenigsegg είναι πως ποτέ στο μέλλον δεν θα παρουσιάσει ένα μοντέλο παραγωγής που να είναι πιο γρήγορο από αυτό. Η δήλωση αυτή αφορά την τελική του ταχύτητα ή οποία υπολογίζεται πως θα μπορεί να ξεπερνά τα 500 km/h, ενώ ενδιαφέρουσες είναι οι διαφορές σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση του σουηδικού hypercar.

Έτσι λοιπόν το Jesko Absolut έχει βελτιωμένη αεροδυναμική, με έναν πολύ καλό συντελεστή οπισθέλκουσας της τάξης του 0,278. Αυτό που προσέχει κανείς ευθύς εξαρχής είναι η απουσία της μεγάλης σταθερής αεροτομής του «απλού» Jesko.

Παρόλα αυτά η μέγιστη κάθετη δύναμη που επιτυγχάνεται φτάνει τα 1.400 kg, ενώ ένα άλλο στοιχείο που λείπει είναι η εισαγωγή αέρα στο εμπρός καπό. Αντίθετα έχουν προστεθεί δύο πτερύγια εμπνευσμένα από το μαχητικό τζετ F-15. Κινητήρας του Jesko Absolut είναι ο turbo V8 των 5,0 lt της εταιρείας που αποδίδει 1.600 PS και 1.500 Nm όταν λειτουργεί με καύσιμο Ε85.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

2021 VW Golf GTI: Οδηγούμε τη νέα γενιά του θρύλου των hot-hatches!

cars

Δείτε έναν απίστευτο οδηγό να ντριφτάρει φορτηγό ορυχείων! (video)

cars

Harley-Davidson Freedom Promise – Αγοράζεις σήμερα, ανταλλάσσεις με καινούργια του χρόνου

cars

Πρόωρο τέλος για τους κινητήρες βενζίνης και diesel στη M. Βρετανία

cars

Η DS Automobiles αποκάλυψε το νέο DS 9 (video)

cars

Αυτό είναι το νέο Toyota GT 86

cars

Η VW θα πρέπει να επιλέξει μια μάρκα της να αναλάβει τα φθηνά ηλεκτρικά

cars

Ford: Στις 24 Σεπτεμβρίου η επίσημη πρεμιέρα του Puma ST (video)

cars

Η νέα Mercedes GLA μεταμορφώνεται σε pick-up

cars