CARSNEWS
F1 & RACES

Kubica: Ανόητη η σύγκριση των εικονικών Grand Prix με τα πραγματικά

Την άποψή του για την αναγκαία λόγω παγκόσμιας πανδημίας μόδα των Virtual Grand Prix της Formula 1 εξέφρασε ο Robert Kubica.

Ο δοκιμαστής της Alfa Romeo Racing δήλωσε εντυπωσιασμένος από το υψηλό επίπεδο των αγώνων και το πόσο διασκεδαστικοί μπορεί να είναι αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου… όλος ο πλανήτης έχει πατήσει φρένο, όμως ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καν σύγκριση με την πραγματικότητα.

«Οι εικονικοί αγώνες είναι πολύ υψηλού επιπέδου και μπορείς να περάσει το χρόνο σου όσο περιμένεις να αρχίσει πάλι να κινείται ο κόσμος. Όμως δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την πραγματικότητα. Αν μπορούσαν, θα είχαμε ήδη διαφορετικούς πρωταθλητές. Ο οδηγοί σε παιχνίδια προσομοιωτών είναι ειδικευμένοι σε αυτόν τον τομέα, προπονούνται πολλές ώρες επί σειρά ετών, άρα δεν έχεις ελπίδα να τους αντιμετωπίσεις. Όμως το να αγωνίζεσαι σε ένα αγωνιστικό κάθισμα σπίτι του, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική οδήγηση. Είναι διασκεδαστικό αλλά το να υποστηρίξει κανείς πως οι αγώνες on line μπορούν να αντικαταστήσουν ένα πραγματικό πρωτάθλημα της Formula 1, είναι ανόητο», είπε ο Kubica στην Πολωνική Przeglad Sportowy.

Στη συνέχεια ο 35χρονος ρωτήθηκε αν σκοπεύει και ο ίδιος να εμπλακεί σε κάποιους εικονικούς αγώνας, πράγμα που ήδη συμβαίνει με άλλους οδηγούς της Formula 1 όπως ο Charles Leclerc, o Alex Albon, o Lando Norris, o Carlos Sainz κ.α.

«Θα προτιμούσα να χαλαρώσω αυτή την περίοδο. Κανένας οδηγός που εμπλέκεται ενεργά σε αυτό τον κόσμο δεν μπορεί να χαλαρώσει ταυτόχρονα. Ίσως να το κάνω ενίοτε αλλά ελπίζω όσο γίνεται λιγότερο, καθώς αυτό θα σημαίνει πως έχουμε επιστρέψει στους κανονικούς αγώνες», σχολίασε ο οδηγός από την Κρακοβία.

Διαβάστε ακόμα:

Ένα επικό road trip στην Ολλανδία με μονοθέσια F1 (video)

F1 Virtual GP: Ο Albon νίκησε τον Leclerc (vids)

Επεκτείνεται το shut down στα εργοστάσια της F1

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hakkinen: «Η Ferrari έχει πια το καλύτερο μονοθέσιο»

cars

Η Mercedes-AMG F1 λύνει το πρόβλημα στη διώρυγα του Σουέζ

cars

Formula 1: Πώς θα έμοιαζαν αν δεν ήταν οδηγοί της F1 – Αστείες φωτογραφίες με τους «πιλότους»

cars

Ο Zhou Guanyu υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Alfa Romeo μέχρι το 2024

cars

Τελικά θα δούμε νέα ομάδα στο grid της F1;

cars

Πότε έχασε τον τίτλο του 2019 η Ferrari;

cars

Η FIA έκανε δεκτή την αίτηση της Andretti, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

cars

Ο Χάμιλτον κάνει λόγο για πισωγύρισμα

cars

Σαν σήμερα – Όταν η Formula 1 έχασε την ανάσα της: Το τρομακτικό ατύχημα του Νίκι Λάουντα στην Γερμανία (Βίντεο)

cars