CARSNEWS
AUTONEWS

Kymco RevoNEX: Μια ηλεκτρική επανάσταση

Το RevoNEX είναι μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με μια εντελώς νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική, ένα μοντέλο που σπάει το κατεστημένο των μοτοσυκλετών και το οποίο τοποθετεί τη φιλοσοφία της μάρκας Kymco “Win My Heart” σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Στην EICMA του 2018 η Kymco παρουσίασε το επαναστατικό πρωτότυπο SuperNEX, μια supersport μοτοσυκλέτα υπερ-επιδόσεων, κάνοντας το πρώτο βήμα για ένα μοντέλο παραγωγής που θα ξέφευγε από τα καθιερωμένα. Η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα και στη φετινή έκθεση του Μιλάνου έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς για την επόμενη εποχή των μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης. Το RevoNEX κληρονομεί την αρχιτεκτονική σχεδίασης του SuperNEX και έρχεται στη ζωή από το 2021 χαρακτηριζόμενο από πέντε απτές διακρίσεις: Κιβώτιο ταχυτήτων, Κορυφαία Απόδοση, Ηλεκτρονικά Βοηθήματα, Οδηγικά Προγράμματα και Ήχος!

To RevoNEX εξελίχθηκε πάνω στη φιλοσοφία που λέει πως οι αλλαγές ταχυτήτων είναι η τέχνη στην οδήγηση μοτοσυκλέτας. Ως εκ τούτου, είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, το οποίο επιτρέπει στους αναβάτες να απολαμβάνουν κάθε λεπτό πάνω στη μοτοσυκλέτα. Ο αναβάτης μπορεί με αυτόν τον τρόπο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα και να έχει διαρκώς την αίσθηση ότι οδηγεί έτσι όπως έχει μάθει τόσα χρόνια με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες. Και το καλό είναι πως μπορεί να μείνει με μία σχέση στο κιβώτιο όταν κινείται μέσα σε αστικό περιβάλλον, χωρίς να έχει να ασχοληθεί με αλλαγές ταχυτήτων και χρήση του συμπλέκτη. Η κάθε μέρα είναι μια οδηγική εμπειρία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο αναβάτης μπορεί να επιλέγει κατά βούληση το στυλ της οδήγησής του. Εξελίσσεται οδηγικά έτσι όπως αυτός επιθυμεί. Με το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει στη διάθεσή του, το RevoNEX του παρέχει την αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής που επιθυμούν όλοι οι αναβάτες μοτοσυκλέτας.

Το Electric Full-range Acceleration (EFA) είναι ο τρόπος της Kymco για να επιταχύνει το RevoNΕΧ μόνο με τη σκέψη, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να αποδίδει τη δύναμή του γραμμικά και χωρίς απώλειες για όσο ο αναβάτης ανοίγει το γκάζι. Σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, ο αναβάτης έχει ένα μεγάλο εύρος επιλογών στο πως θα διαχειριστεί τη ροπή και τη δύναμη ενός συνόλου που επιτρέπει το 0-100χλμ/ώρα σε μόλις 3,9’’ και το 0-205χλμ/ώρα σε μόλις 11,8’’! Και αν είστε μέσα στην πόλη και δεν θέλετε να κάνετε αλλαγές ταχυτήτων, κανένα πρόβλημα, αφήστε τη 2α να σας μετακινεί χωρίς πρόβλημα μέχρι τα 115χλμ/ώρα!

Το RevoNEX -μεταξύ άλλων- δεσμεύεται και για την ασφάλεια του αναβάτη του. Πως; Με το FEP (Full Engagement Performance), το σύστημα το οποίο εξασφαλίζει πως κάθε εκκίνηση θα είναι απρόσκοπτη, ενώ και στην περίπτωση της οδικής κακοτεχνίας ή των φρένων πανικού η πρόσφυση θα είναι εκεί και κανένας τροχός δεν θα εγκαταλείψει την άσφαλτο.

Τι θα ήταν οι μοτοσυκλέτες δίχως “φωνή”; Είναι μια ερώτηση πολλών, την οποία η Kymco έρχεται να απαντήσει με το AAM, δηλαδή το Active Acoustic Motor, ένα σύστημα που προσφέρει στον ηλεκτρικό κινητήρα ηχητική υπόσταση. Σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων το αποτέλεσμα ηχεί στα αυτιά του αναβάτη με τρόπο όμοιο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς αντιλαμβάνεται τις στροφές να ανεβαίνουν, χωρίς όμως να υπάρχει περίπτωση να “στολάρει”. Το παραπάνω συντελεί στο “δέσιμο” αναβάτη και μοτοσυκλέτας, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη οδηγική ευχαρίστηση.

Η καθημερινότητα αλλάζει συνεχώς τις συνθήκες της και όλες οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες έχουν προσαρμοστεί σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον μέσω των επιλογών στις οδηγικές τους επιλογές (Riding Modes). Το RevoNEX όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά έρχεται με το πλέον εκκεντρικό -ως προς την ονοματολογία- πακέτο επιλογών. Έτσι, στις ρυθμίσεις του AMP (Adaptive Machine Personality) η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα αποκτά προσωπικότητα. Poised για να μην ενοχληθεί κανείς τις ώρες κοινής ησυχίας, Assertive για όταν τα πράγματα ζωηρέψουν με πολιτισμένο τρόπο, Bold για το κάτι ακόμα παραπάνω και τέλος Extreme, με τη λέξη να προδίδει και τον τρόπο λειτουργίας και απόκρισης του RevoNEX.

Related Articles

Η Ferrari διεκδικεί και πάλι το στέμμα με την SF1000.

cars

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design με ρετρό διάθεση.

cars

Hyundai. 30 χρόνια ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση

cars

Subaru Levorg Prototype με νέο turbo 1800άρη κινητήρα!

cars

Toyota GR Yaris. Ένα 4WD διαβολάκι με 261 ίππους από την κόλαση του WRC!

cars

Ακυρώθηκε η έκθεση της Γενεύης και για το 2021!

cars

Alfa Romeo. Η ιστορία του λογοτύπου της

cars

Η Mazda εξηγείται για την μικρή μπαταρία του MX-30!

cars

Mercedes A-City: Νέο μικρό το 2022

cars