CARSNEWS
NEW MODELS

Lamborghini Countach 25th Anniversary: Ο ταύρος που νίκησε τον χρόνο

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την ημέρα που η μαύρη Lamborghini Countach βγήκε από τις πύλες του εργοστασίου στην Sant’ Agata, κι όμως είναι σαν μην έχει παρέλθει ούτε μισή ώρα.

Και αυτό γιατί η 30χρονη Countach παρέμεινε «αποθηκευμένη» όλα αυτά τα χρόνια, «γράφοντας» στο οδόμετρό της μόλις 135 χιλιόμετρα.

Φυσικά δεν είναι μόνον ο εξωπραγματικό μικρός αριθμός χιλιομέτρων που την καθιστά μοναδική στο είδος αλλά και η κατάσταση… βιτρίνας στην οποία βρίσκεται.

Το «old new stock» αποκτά μια άλλη διάσταση με τη συγκεκριμένη Countach, η οποία θεωρείται από τους «ειδικούς» ως η τελευταία πραγματική Lamborghini.

To καλύτερο, όμως, σας το αφήσαμε για το τέλος, καθώς η μαύρη καλλονή η οποία πωλείται στο Mόντρεαλ του Καναδά έναντι 500.000 ευρώ (τιμή κατά προσέγγιση) είναι επετειακή, ενισχύοντας τις ούτως ή άλλως εξεζητημένες προδιαγραφές της με εντυπωσιακά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι η Lamborghini Countach 5000 QV στην οποία βασίστηκε η έκδοση 25th Anniversary Edition φιλοξενούσε έναν δωδεκακύλινδρο κινητήρα 5,2 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 455 ίππους και 5.200 Nm ροπής.

Επετειακή ή όχι, πάντως, η συγκεκριμένη Lamborghini Countach είναι πιθανότατα το καλύτερα διατηρημένο δείγμα του είδους της, το οποίο μάλιστα μπορεί να αποκτήσει κανείς καταβάλλοντας το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.  

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή η BMW έζησε μια ολόκληρη ζωή μέσα σε μια… φούσκα

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Toyota: Tεράστια επένδυση στα ιπτάμενα ταξί!

cars

Το Ariel Nomad T εκτοξεύεται με 340 άλογα!

cars

H Spyker αναγεννάται!

cars

Chaos: Νέα αποκάλυψη για το ελληνικό hypercar των 3.000 ίππων

cars

O Donald Trump μποϋκοτάρει τα ελαστικά της Goodyear!

cars

Σοκ! Αεροπλάνα συγκρούστηκαν σε αεροπορική επίδειξη στις ΗΠΑ (video)

cars

Αυτά είναι τα 10 supercars των ‘90s που νοσταλγούν όλοι!

cars

100.000 δολάρια για μια Chevrolet Camaro Hot Wheels!

cars

Mειωμένα τέλη ταξινόμησης φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

cars