CARSNEWS
AUTONEWS

Lamborghini Essenza SCV12. Το “δώρο” της Lamborghini σε 40 τυχερούς!

Έπειτα από πολυάριθμα teasers και πολύμηνη αναμονή, η Lamborghini αποφάσισε επιτέλους να παρουσιάσει επίσημα την τελευταία δημιουργία της Squadra Corse: την Essenza SCV12. Ένα hypercar που υπόσχεται υψηλού επιπέδου συγκινήσεις χάρη στον ισχυρότερο V12 που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρία, την… αγωνιστική αεροδυναμική της και το χαμηλό βάρος. Υπάρχει όμως και ένας αστερίσκος, καθώς η Essenza SCV12 δεν έχει δικαίωμα να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους και θα είναι διαθέσιμη στους αγοραστές μέσω ενός ειδικού προγράμματος που έχει ετοιμάσει η Lamborghini, το οποίο περιλαμβάνει τουρ σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο και πολλά άλλα που θα αναφέρουμε στην συνέχεια.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά όμως: η Essenza SCV12 βασίζεται σε ένα ανθρακονημάτινο, monocoque πλαίσιο το οποίο όχι μόνο κρατάει το βάρος σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κάνει το τελευταίο μοντέλο της Lamborghini να πληροί τους κανονισμούς ασφαλείας της FIA. Από τον κόσμο των motorsports είναι εμπνευσμένη και η ανάρτηση με την πίσω, τύπου push-rod φυσικά, να έχει τοποθετηθεί απευθείας πάνω στο 6-τάχυτο, σειριακό κιβώτιο της X-trac ενώ οι τροχοί (19 ιντσών μπροστά και 20 πίσω με slick ελαστικά της Pirelli) είναι κατασκευασμένοι από κράμα μαγνησίου. Το αεροδυναμικό πακέτο που διαθέτει η Essenza SCV12 δε, δημιουργήθηκε από την Squadra Corse και παράγει περισσότερη downforce από ένα αγωνιστικό της GT3 κατηγορίας! Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι στα 250 km/h, παράγονται 1.200 κιλά κάθετης δύναμης τη στιγμή που η “απλή” McLaren Senna παράγει μόνο 800 κιλά και η πιο ακραία, Senna GTR, παράγει 1.000!

Το πακέτο που ονομάζεται Essenza SCV12 συμπληρώνει ένας πανίσχυρος, ατμοσφαιρικός V12 βενζινοκινητήρας, με χωρητικότητα 6,5 λίτρων που προσφέρει 830 ίππους και χαρίζει στο νέο “όπλο” της Lamborghini μία ζηλευτή αναλογία ίππων ανά κιλό της τάξης του 1,66. Τέλος, αξίζει να μιλήσουμε για την εμπειρία που προσφέρει η Lamborghini στους 40 τυχερούς ιδιοκτήτες της Essenza SCV12. Αυτοί, θα μπορούν να αποθηκεύσουν το απόκτημα τους σε ένα εξατομικευμένο γκαράζ στην Sant’ Agata Bolognese ενώ στο νέο κτίριο που θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Lambo, θα μπορούν να ακολουθήσουν και ένα προπονητικό πρόγραμμα παρόμοιο με αυτό που ακολουθούν οι οδηγοί αγώνων της ίδιας της εταιρίας. Παράλληλα, ετοιμάζεται για το 2021 ένα καλεντάρι τύπου “arrive and drive” σε διάφορες Grade 1 πίστες ανά τον κόσμο με τον Emanuele Pirro, 5 φορές νικητή του 24ωρου αγώνα στο Le Mans και τον Marco Mapelli, να παρέχουν υποστήριξη και βοήθεια σε όποιον την χρειάζεται.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

cars

Ford Focus. Αρέσει αποδεδειγμένα

cars

Toyota: Πράσινο φως για τον διάδοχο του Aygo.

cars

Aυτοκίνητο της Χρονιάς Για την Ελλάδα – Αυτή είναι η τελική δεκάδα

cars

Με 700 χιλιόμετρα αυτονομία η Mercedes-Benz EQS.

cars

Alfa Romeo Giulia GTA. H επιστροφή ενός θρύλου

cars

Επεκτείνεται η ηλεκτρονική πληρωμή των τελών μεταβίβαση οχήματος

cars

Μία Rolls-Royce Cullinan πολύ έξω από τα… νερά της!

cars

Έρχεται η νέα Bentley Continental GT Speed.

cars