CARSNEWS
AUTONEWS

Lamborghini SC20. Sexy και πανίσχυρη… όπως πρέπει!

Η Lamborghini και πιο συγκεκριμένα, η Squadra Corse έχει πάρει φόρα και δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει. Η ιταλική εταιρία έκανε την αρχή με την μοναδική, κυριολεκτικά και μεταφορικά, SC18 τον Νοέμβριο του 2018 και συνέχισε με πιστάδικη Essenza SCV12 το φετινό καλοκαίρι. Σε αντίθεση με αυτήν όμως, η τελευταία δημιουργία της Squadra Corse δεν περιορίζεται από τα στενά περιθώρια της εκάστοτε πίστας.

Ενώνει στοιχεία από την Diablo VT Roadster, την Aventador J, την Veneno Roadster και την Concept S για έναν “δραματικό συνδυασμό δημιουργικότητας και αγωνιστικής νοοτροπίας” που γίνεται ακόμα πιο έντονος από τα χαρακτηριστικά που προέρχονται από την αγωνιστική Huracan GT3 Evo. Όπως παράγγειλε ο διακεκριμένος πελάτης για τον οποίο προορίζεται η SC20 Speedster, το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε λευκό χρώμα με τις μαύρες λεπτομέρειες να υπογραμμίζουν την δυναμικότητα του σχεδίου και τις μπλε πινελιές να σπάνε την κλασική διχρωμία με μία πιο… παιχνιδιάρικη διάθεση. Άσχετα με τις επιλογές του τυχερού ιδιοκτήτη όσον αφορά στην παλέτα των χρωμάτων, η SC20 κλέβει την παράσταση με το χαμηλό και επιθετικό εμπρός μέρος, συμπεριλαμβανομένου του splitter που “καταλήγει” στα πλαϊνά, τα φαρδιά μαρσπιέ και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στο πλάι και το εντυπωσιακό πίσω μέρος όπου φιλοξενείται ο περίτεχνος διαχύτης και η μεγάλη (ρυθμιζόμενη σε 3 θέσεις) αεροτομή. Όπως πάντα, το πακέτο συμπληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος αν και οφείλουμε να συμπληρώσουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση αυτές μετρούν 20 ίντσες σε διάμετρο εμπρός και 21 πίσω, είναι “μονομπούλονες” όπως ταιριάζει στον χαρακτήρα του μοντέλου και “ντύνονται” με ελαστικά Pirelli PZero Corsa.

Όσο για τα μηχανικά, η Lamborghini αναφέρει πως η SC20 εξοπλίζεται με τον εμβληματικό V12 των 6,5 λίτρων που παράγει 770 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 720 Nm ροπής στις 6.750. Αυτός, συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο, “Independent Shifting Rod” κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό κεντρικό διαφορικό της εταιρίας. Η Lamborghini δεν ανακοινώνει τις επιδόσεις της τελευταίας δημιουργίας της αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: έχει σημασία αν είναι μερικά δέκατα ταχύτερη ή πιο αργή από οτιδήποτε άλλο; Κατά τη γνώμη μου, όχι. Όχι όταν κυκλοφορείς με κάτι τέτοιο!

The post Lamborghini SC20. Sexy και πανίσχυρη… όπως πρέπει! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Ρωσία ζητάει να αναγνωρίσει η Γερμανία την πολιορκία του Λένινγκραντ ως γενοκτονία

cars

H Mercedes-Benz 450 SEL 6,9 είναι μία πολύ κομψή 45άρα…

cars

Survivor – Φάνης Μπολέτσης: Λαβώθηκε στο στίβο μάχης και κατέρρευσε στην άμμο

cars

Eurovision: Σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι στον ημιτελικό

cars

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας;

cars

10 celebrities, 10 διαφορετικά looks: Ποια έκανε την πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση;

cars

Νέο Renault Arkana με υβριδικούς κινητήρες – Συνδυάζει την εμφάνιση με την ευρυχωρία

cars

Hyundai. Είναι πάντα…της μόδας!

cars

Renault και Daimler εξετάζουν συνεργασία στα επαγγελματικά.

cars