CARSNEWS
AUTONEWS

Lamborghini SCV12. Το υπερόπλο της Squadra Corse για την πίστα!

Οι τελευταίοι μήνες έχουν αποδείξει ότι η Lamborghini θέλει από την Squadra Corse να έχει μεγαλύτερη εμπλοκή στα τεκταινόμενα και το πρώτο βήμα έγινε πριν από 2 χρόνια περίπου, με την SC18. Εκείνη όμως ήταν κυριολεκτικά μοναδική ενώ η SCV12, όπως ονομάζεται το hypercar που παρουσιάστηκε σήμερα από την ιταλική εταιρία, θα έχει περιορισμένη παραγωγή αλλά τουλάχιστον θα έχει παραγωγή! Ένα ακόμα ζεύγος ομοιότητας/διαφοράς έγκειται στο γεγονός ότι αμφότερα τα μοντέλα της Squadra Corse κινούνται χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό V12 βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 6,5 λίτρων. Στην SC18 όμως, αυτός ήταν σε θέση να παράγει “μόλις” 770 ίππους ενώ στην ολοκαίνουρια SCV12 επωφελείται από τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και από το γεγονός ότι έχει δικαίωμα να κινείται αποκλειστικά σε πίστα και παράγει τουλάχιστον 830 άλογα!

Όσον αφορά στην εμφάνιση, μία ματιά αρκεί για να συνειδητοποιήσει κανείς τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε η SCV12. Το νέο hypercar της ιταλικής μάρκας κατασκευάστηκε ώστε να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερη στην πίστα και αυτό αποδεικνύεται από το ότι παράγει περισσότερη downforce από ένα GT3 αγωνιστικό. Το επίτευγμα αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ακραίο bodykit που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα ολοκαινουριο και πάρα πολύ χαμηλό εμπρός μέρος, αεραγωγούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αμαξώματος, έναν επιβλητικό διαχύτη και φυσικά, μία γιγαντιαία αεροτομή που φροντίζει να κρατάει βιδωμένο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου όταν ο οδηγός το πιέζει στο όριο του. Εντύπωση δε, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η SCV12 βασίζεται στην Aventador, η Squadra Corse εξέλιξε ένα “εντελώς νέο ανθρακονημάτινο πλαίσιο”, πάνω στο οποίο τοποθετείται ως δομικό μέρος το 6-τάχυτο, σειριακό κιβώτιο και πάνω σε αυτό με την σειρά της, η pushrod πίσω ανάρτηση.

Η Lamborghini δεν έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο υπεραυτοκίνητο πίστας της, αν εξαιρέσει κανείς την αναφορά στις ζάντες από κράμα μαγνησίου σε διάσταση 19 ιντσών εμπρός και 20 πίσω, όπως και τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Pirelli. Όπως δεν γνωρίζουμε ακόμα ούτε την τιμή της SCV12, ούτε σε πόσα κομμάτια θα είναι διαθέσιμη. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία βεβαίως. Οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεται η Lamborghini με την τελευταία πρόταση της ήδη γνωρίζουν αυτά που πρέπει και έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να την αποκτήσουν. Οι υπόλοιποι, αρκούμαστε στις φωτογραφίες, άντε και σε κάποιο video…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Kymco RevoNEX: Μια ηλεκτρική επανάσταση

cars

Η Lotus γιορτάζει την αγωνιστική κληρονομιά της!

cars

Η Toyota παρουσίασε το υπέροχο Copen GR Sport!

cars

Διέρρευσε κιόλας η νέα Porsche Turbo S.

cars

Τα τρία άμεσα μέτρα για μείωση μέχρι και 80% των τροχαίων

cars

Η Ford θα πουλά μόνο ηλεκτρικά από το 2030!

cars

Πισωκίνητο το νέο Ford Explorer

cars

Το Citroen C5 επιστρέφει πιο τολμηρό από ποτέ!

cars

Νέα BMW X2 – Στην Ελλάδα την προσεχή Άνοιξη με ηλεκτρικές και θερμικές εκδόσεις

cars