CARSNEWS
AUTONEWS

Lancia Design Day – Η πρώτη ημέρα της νέας εποχής!

Η Lancia Design Day ήρθε και πέρασε και ενώ δεν ήταν τόσο αποκαλυπτική για το μέλλον της ιταλικής εταιρίας όσο ελπίζαμε, έδωσε το στίγμα για την αναγέννηση της Lancia με ένα εντυπωσιακό, ακραία μινιμαλιστικό πρωτότυπο που ονομάζεται “Pu Ra Zero” αλλά και το νέο σήμα – το 8ο κατά σειρά στα 116 χρόνια ιστορίας της εμβληματικής μάρκας!

Σήμερα ξεκινά η Αναγέννηση που θα εκπλήξει όλους τους φίλους της Lancia. Η Lancia θα είναι και πάλι μία ελκυστική, αξιοσέβαστη και αξιόπιστη μάρκα στην ευρωπαϊκή αγορά των premium αυτοκινήτων.

Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Luca Napolitano. Το νέο λογότυπο είναι εμπνευσμένο από αυτό του 1957 που είχε παρουσιαστεί τότε με την Lancia Flaminia και συνδυάζει την κλασική αισθητική και τον πολυτελή χαρακτήρα, με τον μοντερνισμό και την απλότητα που ορίζει η σύγχρονη εποχή της ψηφιοποίησης. Είναι “Προοδευτικά Κλασσικό” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία και αξιοποιεί ιστορικά στοιχεία όπως η σημαία και το δόρυ, αμφότερα σύμβολα της αριστοκρατικής καταγωγής της Lancia, με έναν απόλυτα μοντέρνο τρόπο. Νέα είναι και η γραμματοσειρά που έχει έναν καθαρό και διαχρονικό τόνο, συμβολίζοντας το μέλλον της μάρκας.

Το πρωτότυπο από την άλλη, με τα βίας θυμίζει αυτοκίνητο αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει καθώς σκοπός του “Pu Ra Zero” δεν είναι να λειτουργήσει ως προάγγελος ενός μελλοντικού μοντέλου παραγωγής αλλά ως την πιο αγνή, λιτή και απαλλαγμένη από οτιδήποτε περιττό, έκφραση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Lancia: Pu Ra, γεννημένη από τη σύνθεση των λέξεων “Pure” (Καθαρή) και “Radical” (Καινοτόμα), είναι το αποτέλεσμα του υπερήφανου παρελθόντος της μάρκας και τυπικών παραδειγμάτων ιταλικού στιλ. Οι απαλές και καθαρές γραμμές των Aurelia και Flaminia θα είναι εμφανείς στα μελλοντικά μοντέλα της Lancia, μαζί με μοντέρνες εκφράσεις της καινοτομίας και την απλότητας, οι οποίες αντλούν έμπνευση από τη μόδα και την αρχιτεκτονική, αλλά και τη σπουδαία ιστορία της μάρκας στους αγώνες, όπως αυτή εκφράστηκε από μοντέλα όπως η Stratos και η Delta. Με το Lancia Pu Ra Design οι όγκοι των νέων οχημάτων δημιουργούνται με αλλεπάλληλα επίπεδα και εμβόλιμα σχήματα δημιουργώντας μία σχεδιαστική γλώσσα που δεν είναι συνηθισμένη στην βιομηχανία αυτοκινήτου.

Όσο για το εσωτερικό, το Lancia Pu RA Design δημιουργεί μια σύνδεση με το design των Ιταλικών επίπλων, με απόλυτη προσοχή στην λεπτομέρεια, τα υλικά και την καινοτομία. Με απλές γεωμετρικές φόρμες και καινοτόμα προοπτική καλωσορίζει τους επιβάτες με μια «ζεστή» και εκλεπτυσμένη αίσθηση. Όλα τα παραπάνω ενισχύονται με την χρωματική προσέγγιση “color blocking” και την επιλογή ποιοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών που προσδιορίζουν το μελλοντικό πνεύμα της μάρκας. Γι’ αυτό η Lancia αποφάσισε να συνεργαστεί με την Cassina, μία από τις διασημότερες ιταλικές εταιρίες στον χώρο της σχεδίασης επίπλου και εσωτερικών χώρων, μεταφέροντας την εμπειρία της στον χώρο του αυτοκινήτου, παράλληλα με τις αξίες της Lancia.

Από εδώ και πέρα, περιμένουμε πιο… απτά πράγματα από την ιταλική μάρκα, η οποία επιβεβαίωσε ότι θα λανσάρει τη νέα Ypsilon εντός του 2024, τόσο ως υβριδική όσο και ως αμιγώς ηλεκτρική. Δύο χρόνια αργότερα θα έρθει ένα premium, ηλεκτρικό crossover για να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας και δύο χρόνια μετά από αυτό, η θρυλική Delta που θα επιστρέψει παίρνοντας τη μορφή ενός “συναρπαστικού” και φυσικά αμιγώς ηλεκτρικού hatchback. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά και οι προσδοκίες τεράστιες. Το καλό είναι ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τιμόνι της Lancia το γνωρίζουν αυτό, όπως γνωρίζουν και το παρελθόν της εταιρίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

BMW M5 CS. Η ισχυρότερη και ταχύτερη BMW όλων των εποχών!

cars

Ford. Το μέλλον ανήκει στα αυτόματα κιβώτια

cars

Νέο VW Golf. Η γενιά της τεχνολογίας

cars

Ford Mustang Mach-E. H φιλοσοφία πίσω από τη σχεδίαση του εσωτερικού

cars

Οι ρύποι φέρνουν το τέλος της BMW M2 στην Ευρώπη!

cars

Opel Manta GSe Elektromod. Από το παρελθόν για το μέλλον!

cars

Πρώτη παρουσία του Mick Schumacher σε αγώνα της Formula 1

cars

Η Volkswagen επενδύει στο Wolfsburg

cars

Mercedes-AMG GT Black Series. Η νέα βασίλισσα του ‘Ring.

cars