CARSNEWS
NEW MODELS

Land Rover Colossus: Ένα pickup από το μέλλον

Αν και η προσπάθεια της Mercedes-Benz να μεταφέρει λίγη από την αστερόσκονη των πολυτελών οχημάτων στην κατηγορία των pickup απέτυχε δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν να ονειρεύονται ανάλογες υλοποιήσεις από κατασκευαστές που διαθέτουν μια σεβαστή παράδοση στις τετρακίνητες προτάσεις.

Μία από αυτές είναι και η Land Rover, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Αργεντινό σχεδιαστή Nicolas Araya. Ο τελευταίος δημιούργησε το σχεδιαστικό πρωτότυπο Colossus. Ένα σχεδιαστικό πρωτότυπο το οποίο επιχειρεί να συνδυάσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουμε γνωρίσει στα πολυτελή SUV της βρετανικής φίρμας με τις εκτεταμένες μεταφορικές δυνατότητες ενός pickup.

H ιδιαιτερότητα του Land Rover Colossus έγκειται στο γεγονός ότι από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να μετατραπεί από ένα τυπικό επταθέσιο SUV σε ένα διπλοκάμπινό pickup.

Αυτό πραγματοποιείται χάρη στην ικανότητά του να επεκτείνει τον χώρο φόρτωσης που διαθέτει ενώ ταυτόχρονα σύρει προς την αντίθετη κατεύθυνση την πίσω κολώνα του αμαξώματος καταργώντας επί της ουσίας την τρίτη σειρά καθισμάτων.

Η ευέλικτη αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου δεν δείχνει να επηρεάζει το παρουσιαστικό του, το οποίο κινείται πολύ κοντά σχεδιαστικά πρότυπα του ομίλου Jaguar-Land Rover.

Οι «καθαρές» επιφάνειες του αμαξώματος είναι εκείνες που κυριαρχούν τονίζοντας στον σκληροτράχηλο χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου που έρχεται από το μέλλον και φροντίζει με κάθε τρόπο να μας το υπενθυμίζει με τα φουτουριστικά στοιχεία του σχεδιασμού του.

Προφανώς και οι πιθανότητες του Colossus είναι ελάχιστες, αυτό ωστόσο δεν στερεί από τον Nicolas Araya την ελπίδα ότι το σχεδιαστικό του πρωτότυπο θα αποτελέσει την αφετηρία δημιουργίας ενός αυτοκινήτου που θα συνδυάζει τα καλύτερα από δύο πολύ διαφορετικούς κόσμους.   

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η BYD αρχίζει τις πωλήσεις στην Ευρώπη

cars

Δεύτερη -και τελευταία;- νιότη για το Kia Stinger

cars

Οι Κινέζοι ενώνουν Mercedes και Volvo

cars

Τριάδα BMW M4 και bonus η ισχυρότερη i4 με 530 PS!

cars

Σε καραντίνα υπάλληλοι της Ford, λόγω Κορονοϊού!

cars

Τα ηλεκτρικά Audi συνοδεύονται από 7 χρόνια σέρβις!

cars

Κορωνοϊός: Πάνω από 12.000 τα θύματα παγκοσμίως- Ένα δισ. άνθρωποι σε κατ’ οίκον περιορισμό

cars

Υπνηλία στο αυτοκίνητο. Δέκα τρόποι για να την αποφύγετε

cars

Δείτε μία Porsche 911 να… σουζάρει σε αγώνα dragster (Video)

cars