CARSNEWS
AUTONEWS

Land Rover Discovery facelift. Με πολλές, μικρές αλλαγές.

Η Land Rover αναζητά την αναζωογόνηση ενός εκ των best sellers της με την ανανέωση του Discovery αν και οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε η αγγλική μάρκα, παρότι πολυάριθμες δεν αλλάζουν δραστικά το παρουσιαστικό του μεγάλου SUV. Αντ’ αυτού, εστιάζουν στην ενσωμάτωση νέας τεχνολογίας είτε με τη μορφή των νέων κινητήρων είτε με το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Με λίγα λόγια, πρόκειται για αλλαγές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού αλλά το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει η αγορά σε αυτές.

Καταρχάς, να σημειώσουμε ότι δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κάποιος το facelift μοντέλο από αυτό που αντικαθιστά. Αν είσαι παρατηρητικός, θα διαπιστώσεις ότι η γρίλια είναι νέα όπως και τα φωτιστικά σώματα στα δύο άκρα της ενώ πίσω, οι σχεδιαστές τροποποίησαν το design του προφυλακτήρα και των φαναριών τοποθετώντας παράλληλα ένα μαύρο διακοσμητικό πάνελ ανάμεσα στα τελευταία, χωρίς όμως να αλλάξουν την θέση της πινακίδας κυκλοφορίας – παρά την κριτική που δέχθηκε το συγκεκριμένο σημείο από την παρουσίαση του Discovery πριν από χρόνια.

Στο εσωτερικό, το “σαφάρι” εύρεσης αλλαγών είναι πιο εύκολο καθώς υπάρχει το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο νέο Defender και βρήκε εύκολα τον δρόμο του για τον μεγάλο αδερφό. Ταυτόχρονα, η Land Rover άλλαξε το τιμόνι και κάποιους διακόπτες ενώ έδωσε ένα πιο μινιμαλιστικό τόνο στην κεντρική κονσόλα. Η εταιρία δεν ξέχασε ούτε τους πίσω επιβάτες, παρέχοντας νέα, ανετότερα καθίσματα και νέα χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού. Όσον αφορά στα μηχανικά, δεν γνωρίζουμε πολλά αλλά ξέρουμε ότι στις Η.Π.Α. το Discovery facelift είναι διαθέσιμο με έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που είναι ικανός για 300 ίππους αλλά και έναν ήπια υβριδικό 3-λιτρο, εξακύλινδρο εν σειρά που παράγει 360 ίππους. Στην Ευρώπη, υποθέτουμε ότι θα συνεχίσουν να προσφέρονται και δύο 3-λιτροι πετρελαιοκινητήρες, ένας με 250 ίππους και ένας με 300. Όλες οι εκδόσεις δε, εξοπλίζονται με αερανάρτηση (μόνο η βασική D250 δεν διαθέτει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ).

The post Land Rover Discovery facelift. Με πολλές, μικρές αλλαγές. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Porsche Le Mans Living Legend. Μία πολύ διαφορετική Boxster…

cars

Τoyota Aygo X Prologue. Αποκαλύφθηκε εξωτερικά μόνο

cars

Η Rimac δεν έχει καμία πρόθεση να μπει στο παιχνίδι των SUVs.

cars

Suzuki Swift Hybrid. Φρεσκαρίστηκε

cars

Η Kia προκαλεί αισθητικά με το νέο Optima.

cars

“Προφητικό” πρωτότυπο από την Hyundai στη Γενεύη.

cars

Η νέα γενιά Ford Nugget Camper Van έχει σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά και premium εσωτερικό από την Westfalia

cars

Skoda. Το καμουφλάζ των νέων μοντέλων, είναι τέχνη

cars

Ετοιμάζεται η BMW X6 M

cars