CARSNEWS
F1 & RACES

Latifi αντί Kubica στη Williams το 2020

Ολοκληρώθηκε το παζλ σχετικά με το grid του μαγικού κόσμου της Formula 1 το 2020, καθώς η Williams ανακοίνωσε την προαγωγή του Nicholas Latifi σε ρόλο επίσημου οδηγού την επόμενη σεζόν!

Ο Καναδός ήταν φέτος «εφεδρικός» και δοκιμαστής στην ιστορική ομάδα, έλαβε μάλιστα μέρος σε έξι περιόδους ελεύθερων δοκιμών στο πλαίσιο Grand Prix, ενώ οδήγησε και σε τρεις ημέρες δοκιμών εξέλιξης. Δεδομένης και της οικονομικής στήριξης που μπορεί να προσφέρει, ήταν καιρό τώρα στην… pole position για τη θέση.

Μετά από επιτυχημένα περάσματα από την Ευρωπαϊκή F3 και τη Formula Renault 3.5 Series, o 24χρονος σήμερα οδηγός μεταπήδησε το 2016 στο GP2 Series, το οποίο από την επόμενη χρονιά μετονομάστηκε σε Formula 2. Η εξέλιξή του ήταν διαρκής και φέτος έχει στο ενεργητικό του 4 νίκες και επτά παρουσίες στο βάθρο. Με 194 πόντους, είναι δεύτερος στη βαθμολογία – θέση που του εξασφαλίζει και την superlicence για να μπορέσει να κάνει το μεγάλο βήμα.

O οδηγός από το Μόντρεαλ “ψήθηκε” στις μικρότερες κατηγορίες και είναι πλέον έτοιμος για το μεγάλο βήμα

«Όλοι μας έχουμε εντυπωσιαστεί από όσα πέτυχε φέτος στη Formula 2 αλλά και από τη δέσμευσή του στην ομάδα μας. Τη δουλειά που έχει κάνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έχει εξελιχθεί σε αξιοσέβαστο μέλος της Williams και ανυπομονούμε να τον δούμε στο νέο του ρόλο ενώ θα μαχόμαστε για την επιστροφή στο μέσο της κατάταξη», είπε σχετικά η αναπληρώτρια επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Claire Williams.

Όσο για τον Latifi, είπε: «Είμαι κατενθουσιασμένος που θα έχω ρόλο επίσημου οδηγού το 2020. Ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι και για το ντεμπούτο μου στο Grand Prix Αυστραλίας του 2020».

Όπως αναμενόταν, η συνεργασία της Williams με τον Robert Kubica λήγει άδοξα και δίχως χαμόγελα, με τον Πολωνό να αξιολογεί πρόταση που έχει από τη Haas.

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του Grand Prix Βραζιλίας

Οι γυναίκες στην F1

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Related Articles

F1 GP Baku: Ταχύτερος ο Gasly στο επεισοδιακό FP2 (vids)

cars

Μπήκαμε στον προσομοιωτή Formula 1 της Ferrari (+video)

cars

F1 Vlog για το GP όπου μια βροχή θα μας… Sochi (video)

cars

Πράσινο φως για το Grand Prix στο Σπα!

cars

Οι γόμες ελαστικών για 3 από τα 4 GP Αμερικής

cars

Ecclestone: «Θα εγκατέλειπα τη σεζόν του 2020»

cars

O Tom Cruise κοντράρει τους Mark Webber και David Coulthard (+video)

cars

Formula 1: Συνεχίζει το ρεκόρ του ο Χάμιλτον, έφτασε τις 104 pole position

cars

To F1 Vlog της πρεμιέρας της Αυστρίας

cars