CARSNEWS
NEW MODELS

Le Grand Rendez-Vous: η αποκάλυψη (βίντεο)

Για όσους δεν έχουν ιδέα σε τι αναφερόμαστε, επιτρέψτε μας μία μικρή εισαγωγή. Ένας Γάλλος σκηνοθέτης γύρισε τον Αύγουστο του 1976 ένα πραγματικά μοναδικό φιλμ μικρού μήκους, με μία Ferrari 275GTB (στην πραγματικότητα Mercedes-Benz 450 SEL 6,9) να πηγαίνει δίχως αύριο στους έρημους δρόμους του Παρισιού. Ο στόχος για τον οδηγό, να φτάσει γρήγορα στη γυναίκα που αγαπούσε. Λιτό, απλό, απέριττο και μεγαλειώδες, το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Πάμε τώρα στο σήμερα. Ο ίδιος σκηνοθέτης (πρακτικά με τα βιώματα 40 ετών να επηρεάζουν την αισθητική του), με ένα προφανώς μεγαλύτερο budget, όλη τη σύγχρονη τεχνολογία, τη συνεργασία της ίδιας της Ferrari, έναν πιλότο Formula 1 και, κρατηθείτε, για κάποιον λόγο τον Πρίγκηπα Αλβέρτο τον δεύτερο, του Μονακό. Και το αστείο είναι πως στην προηγούμενη αναφορά μας, εδώ, αναρωτιόμασταν τι θα μπορούσε να πάει στραβά…

Είναι πραγματικά δύσκολο να περιορίσουμε αυτό το κείμενο σε μία όσο το δυνατό πιο αντικειμενική παράθεση των όσων είδαμε στα πέντε και κάτι λεπτά του νέου «μεγάλου» ραντεβού. Πιθανά ένας πιο σωστός τίτλος θα ήταν το «O Leclerc βγαίνει ραντεβού με τον Αλβέρτο, στα χρόνια του Κορωνοϊού». Υπάρχει κάπου και μια κοπέλα, η οποία -πιθανά- στο τέλος κερδίζει το Leclerc από τον Αλβέρτο; Δεν καταλαβαίνουμε που ακριβώς κολλάει ο Πρίγκιπας του Μονακό στο όλο στόρι. Είτε είδε κάμερες και αποφάσισε να κάνει ένα videobombing ή του το ζήτησε ως χάρη η Ferrari.

Για να είμαστε ακριβείς, δεν υπάρχει στόρι. Η όλη προσπάθεια κάνει το The Room του Tommy Wiseau να συγκρίνεται με τον πολίτη Κέιν! Υπάρχουν μόνο μερικά ωραία πλάνα από τη Ferrari, που και πάλι όμως, με μία κριτική ματιά χάνουν. Δεν είναι το ίδιο να γυρνάς μανιασμένα στους (ανοικτούς, το τονίζουμε) δρόμους του Παρισιού, κάποιο χάραμα, σε σχέση με το να έχουν κλείσει τα πάντα στο Μονακό, λες και βρισκόμαστε λεπτά πριν την έναρξη του GP. Αυτή η αίσθηση της αποστείρωσης στερεί ένα σημαντικό κομμάτι από τη μαγεία του δρόμου.

Εάν νομίζετε ότι θέλετε να έχετε άποψη και οι ίδιοι, παραθέτουμε την εν λόγω ταινία. Εάν πάλι δεν πατήσετε το play, θα κερδίσετε πέντε λεπτά από τη ζωή σας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes και Audi ετοιμάζονται για επανεκκίνηση της παραγωγής

cars

Νέος twin-turbo V6 3.0 κινητήρας από την Aston Martin (Video)

cars

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift. Τιμές και εξοπλισμός

cars

To φημισμένο “Ραντεβού” θα γυριστεί ξανά με μία Ferrari SF90 Stradale

cars

Οι καλύτεροι τετρακύλινδροι κινητήρες στην ιστορία της αυτοκίνησης

cars

O Elon Musk στέλνει 40.000 δορυφόρους στο διάστημα

cars

«Περνάει δύσκολα ο Schumacher»

cars

Το Audi RS Q8 έχει μεγάλο σουξέ μεταξύ των βελτιωτών

cars

Aptera: Το ηλεκτροκίνητο που καταργεί τη φόρτιση

cars