CARSNEWS
AUTONEWS

Lexus LC 500 Convertible. Με sex-appeal που σε βάζει σε μπελάδες!

Ήδη από την παρουσίαση του LC Convertible Concept είχαμε πει ότι θα ήταν αμαρτία αν το συγκεκριμένο μοντέλο δεν περνούσε στην παραγωγή. Όχι για το καλό της Lexus καθώς κακά τα ψέματα, μία cabrio εκδοχή του LC δεν θα εκτοξεύσει ακριβώς τις πωλήσεις της αλλά για το δικό μας καλό, ώστε να μπορούμε να το χαζεύουμε στις φωτογραφίες. Θα ήταν άδικο αν ένα τόσο όμορφο cabriolet δεν έβλεπε το φως της παραγωγής. Ευτυχώς, η Lexus αποφάσισε να του δώσει το πράσινο φως και αποκαλύπτει στην έκθεση του Los Angeles την έκδοση παραγωγής.

Όπως είναι φυσικό, το LC 500 Convertible είναι σχεδόν ίδιο με το Coupe. Η βασική αλλαγή αφορά στο πίσω μέρος όπου η αφαίρεση της μεταλλικής, σταθερής οροφής, έκανε αναγκαίες κάποιες μετατροπές στο design. Αναγκαίες ήταν επίσης και ορισμένες επεμβάσεις στο πλαίσιο με δεσίματα που αυξάνουν την ακαμψία ενώ οι μηχανικοί προχώρησαν και σε αλλαγές στην ανάρτηση: στο εμπρός μέρος αυξήθηκε η ακαμψία και μειώθηκε το μη-αναρτώμενο βάρος ενώ πίσω, άλλαξε το σχήμα και το σημείο έδρασης της ενίσχυσης.

Αυτό που κάνει το LC 500 Convertible… Convertible είναι η οροφή. Για την ακρίβεια, η υφασμάτινη οροφή τεσσάρων στρωμάτων  που ανοίγει σε 15 δευτερόλεπτα και κλείνει σε 16 ακόμα και εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 50 km/h. Η Lexus τροποποίησε και την λειτουργία του συστήματος εξαερισμού/κλιματισμού ώστε να προσαρμόζεται στην απουσία της οροφής ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και το σύστημα θέρμανσης του αυχένα των επιβατών για εκείνες τις ημέρες που ο καιρός είναι ψυχρός αλλά θέλουν να απολαύσουν το ανοιχτό Lexus τους όπως το σχεδίασε η εταιρία.

Κάτω από το καπό δε, βρίσκεται ο γνωστός από την Coupe έκδοση, ατμοσφαιρικός, 5-λιτρος V8 βενζινοκινητήρας που παράγει  σχεδόν 480 ίππους και 540 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 10-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι το νέο LC είναι ανοιχτό, η ιαπωνική φίρμα διοχετεύει τον ήχο στην καμπίνα μέσω ενός αγωγού, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι είναι ο φυσικός ήχος του κινητήρα και όχι μία ηλεκτρονική σύνθεση. Οι πωλήσεις του Lexus LC 500 Convertible θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2020.

Related Articles

Αυτοί είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν στην επίθεση στο Ισραήλ

cars

Η αποκάλυψη του Άγγελου Πυριόχου για το πραγματικό του όνομα και η άρνηση του παππά να τον βαφτίσει

cars

Fiat 500 Hybrid. Ήρθε

cars

Champions League: Στους «4» η Μπάγερν Μονάχου με τη νίκη της επί της Άρσεναλ

Bury

ID.4 διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις από 46800 Ευρώ

cars

Τον Δεκέμβριο τα αποκαλυπτήρια του νέου Toyota Mirai.

cars

FiatProfessional. Με εγγύηση 200.000 χλμ.

cars

Cupra Formentor. Με πέντε αστέρια στην ασφάλεια

cars

Αναβίωσε το Μπουρανί στον Τύρναβο με κέφι, πειράγματα και τεράστιους φαλλούς

cars