CARSNEWS
NEW MODELS

LIVE: Αυτό είναι το Toyota Yaris Cross

Πριν από 25 χρόνια η Toyota παρουσίαζε την πρώτη γενιά του RAV4 ιδρύοντας με αυτόν τον τρόπο την κατηγορία των σύγχρονων SUV, σήμερα επιστρέφει  για να αλλάξει εκ νέου τον χάρτη ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς segment αποκαλύπτοντας  το πρώτο SUV πόλης της σύγχρονης ιστορίας της που δεν είναι άλλο από το Toyota Yaris Cross.

To Toyota Yaris Cross βασίζεται στην νέα γενιά του ιαπωνικού supermini, διαθέτοντας παρόλα αυτά έναν δυναμικότερο σχεδιασμό, αυξημένες διαστάσεις και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Ειδικότερα, το μήκος του αμαξώματος είναι μεγαλύτερο κατά 24 εκατοστά σε σχέση με τη συμβατική έκδοση του νέου Yaris φτάνοντας τα 4,18 μέτρα, το πλάτος έχει κερδίσει 20 χιλιοστά και το ύψος 90 χιλιοστά. Τριάντα χιλιοστά μεγαλύτερη είναι η απόσταση από το έδαφος, την οποία θα κληθεί να αξιοποιήσει το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης με το οποίο εφοδιάζονται οι υβριδικές εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Οι τελευταίες εφοδιάζονται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου ο οποίος ωστόσο συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας συνδυαστικά 116 ίππους. Η δικίνητη υβριδική έκδοση του Toyota Yaris Cross εκλύει μόλις 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο ενώ η τετρακίνητη λιγότερα από 100 γραμμάρια C02/χλμ. 

Η παραγωγή του Toyota Yaris Cross θα πραγματοποιηθεί στη  Γαλλία με τους Ιάπωνες να θέτουν  υψηλούς στόχους οι οποίοι μεταφράζονται σε ετήσιες πωλήσεις 150.000 μονάδων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ντεμπούτο για την ηλεκτρική Lancia Delta Integrale στο rallycross

cars

To νέο Seat Leon μάς δείχνει τα φώτα του

cars

Αυτό θα είναι το νέο Jeep Grand Cherokee

cars

GP Ιταλίας 2020: Pole position για Hamilton, κατήφορος δίχως τέλος για Ferrari

cars

Το εντυπωσιακό ατύχημα του Alonso στο Rally Dakar (Video)

cars

H Audi ενισχύει τη γκάμα των E- Tron και E-Tron Sportback

cars

Ο Carlos Ghosn συνεργάζεται με κινηματογραφικό ατζέντη

cars

Διπλό γκραν πρι της Formula 1 θέλουν και οι Ρώσοι

cars

Ο Tommi Makinen στο τιμόνι του καυτού Toyota Yaris GR-4 (Video)

cars