CARSNEWS
AUTONEWS

Lotus: Ετοιμάζεται ηλεκτρικό SUV 750+ ίππων για το 2022.

Η Lotus έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη ενός εκ των πλέον σημαντικών μοντέλων στην ιστορία της. Σημαντικών όχι μόνο γιατί αναπαριστά την προσπάθεια της αγγλικής εταιρίας να γίνει πιο mainstream, λανσάροντας το πρώτο SUV στην ιστορία της, αλλά γιατί το εν λόγω μοντέλο θα κουβαλά την ευθύνη της δημιουργίας μεγαλύτερου όγκου πωλήσεων από αυτούς που έχουμε συνηθίσει από την Lotus μέχρι σήμερα.

Το μοντέλο με τον εσωτερικό κωδικό “Lambda” γεννήθηκε στην Lotus πίσω στο… μακρινό 2016 υπό την ηγεσία του πρώτη επικεφαλής της εταιρίας, Jean-Marc Gales και αρχικά, η πρόθεση ήταν να λανσαριστεί ως plug-in υβριδικό. Όμως η τεχνολογία του εξηλεκτρισμού έχει ωριμάσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και με την υποστήριξη της Geely η επιλογή ενός αμιγώς ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου μάλλον αποτελεί μονόδρομο. Η Lotus θέλει το νέο μοντέλο της να γίνει η αιχμή του δόρατος στο μεσοπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης που έχει καταστρώσει και με την έμφαση σε αγορές όπως αυτές των Η.Π.Α. και της Κίνας (όπου φημολογείται πως θα κατασκευάζεται, στις εγκαταστάσεις της Geely στο Wuhan), δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέραν από EV.

Ως βάση για το πιο φιλόδοξο εγχείρημα της Lotus θα χρησιμοποιηθεί η ολοκαίνουρια πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture (SEA) της “μαμάς” και τα καλύτερα συστατικά από το Group αλλά η τελευταία λέξη σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό, την εξέλιξη και την κατασκευή του επερχόμενου SUV θα είναι της αγγλικής μάρκας. Όπως είναι λογικό δεδομένης της φιλοσοφίας της Lotus δε, οι μηχανικοί εστιάζουν στην μείωση του βάρους ούτως ώστε ακόμα και με μία βαριά μπαταρία, το νέο μοντέλο να είναι σημαντικά ελαφρύτερο από τον ανταγωνισμό και πιστό στο DNA της μάρκας. Αν σκεφτεί κανείς ότι το Tesla Model X για παράδειγμα, ζυγίζει περί τους 2,5 τόνους, ο στόχος δεν μπορεί να απέχει πολύ από τα 2.000 κιλά. Φαντάσου λοιπόν ένα SUV που δεν ζυγίζει περισσότερο από 2,0 τόνους, τις παραδοσιακές αξίες της Lotus και ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που θα έρχεται σε δύο εκδόσεις: μία με 600 ίππους και μία με 750 ! Καθόλου άσχημα για πρώτη προσπάθεια, ιδίως με μία ανταγωνιστική εμβέλεια καθώς ακούγεται πως ο στόχος στην συγκεκριμένη κατηγορία έχει τεθεί στα 580-600 χιλιόμετρα. Οι πληροφορίες λένε ότι η αποκάλυψη του αγγλικού SUV θα λάβει χώρα κάποια στιγμή εντός του 2022, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το επόμενο έτος σε “ανταγωνιστική” τιμή.

The post Lotus: Ετοιμάζεται ηλεκτρικό SUV 750 ίππων για το 2022. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Πρώτος από εμάς – Spoiler: Ο Έβαν επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά με επιθετικές διαθέσεις απέναντι στον Άλκη

cars

Survivor: Απασφάλισε η Χρύσα για την Ασημίνα – «Είναι ό,τι πιο ανώριμο έχω γνωρίσει στη ζωή μου, δεν έχει στάλα ωριμότητας»

cars

«Οι γυναίκες να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους» – O μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης «ξαναχτυπά»

Bury

Η Volkswagen θα λανσάρει τουλάχιστον ένα EV κάθε χρόνο.

cars

Jeep Compass. Προσφέρει πολλές επιλογές

cars

Οpel – Με τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες στις Βρυξέλλες

cars

Χάμιλτον στα 39α γενέθλιά του: Πρέπει να μάθεις ότι ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ

cars

Η Genesis αποκαλύπτει το GV80!

cars

Το Kia Picanto ανανεώνεται για την κορεατική αγορά.

cars