CARSNEWS
AUTONEWS

Lotus: Οι Elise, Exige και Evora αποχωρούν, η “Type 131” έρχεται!

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Οι φήμες που κυκλοφόρησαν πριν από μερικές ημέρες επαληθεύονται καθώς η Lotus ανακοίνωσε επίσημα ότι οι Elise, Exige και Evora διανύουν το τελευταίο έτος της παραγωγής τους και πως έρχεται η “Type 131” και άλλα δύο ολοκαίνουρια μοντέλα για να σχηματίσουν μία εντελώς νέα γκάμα και να οδηγήσουν την αγγλική μάρκα στο μέλλον. Η ανακοίνωση συνοδεύεται από μία εικόνα που δείχνει την ηλεκτρική Evija και τα 3 νέα μοντέλα κάτω από σκεπάσματα, οπότε δεν έχουμε κάτι περισσότερο να αναφέρουμε αλλά θα δούμε σύντομα τα πλάνα της Lotus να παίρνουν σάρκα και οστά.

Πρώτη στη σειρά είναι η Type 131 που θα κατασκευάζεται στις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Hethel ενώ σύμφωνα με το “Vision80” μεσοπρόθεσμο πλάνο, η Lotus θα μεταφέρει τις δύο υποεγκαταστάσεις της, σε μία κεντρική μονάδα στο Norwich και θα προσλάβει 250 επιπλέον υπαλλήλους, πέραν των 670 που προσέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν εξαγοράστηκε από την Geely. Είναι προφανές λοιπόν ότι η Lotus ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα και το ίδιο συναίσθημα εκφράζει και ο επικεφαλής της, Phil Popham.

Όπως δείχνει η Vision80 στρατηγική μας, η Lotus κοιτάζει μπροστά και το μέλλον μας είναι γεμάτο από συνεχή καινοτομία. Το 2021 όμως, θα ρίξουμε μία ματιά στην κληρονομιά της τρέχουσας γκάμας μας, ξεκινώντας από την Elise, ένα sports car που έφερε την επανάσταση στην βιομηχανία αυτοκινήτου όχι μόνο επειδή είναι ένας ζωντανός θρύλος, αλλά εξαιτίας του αντίκτυπου που είχε στον σχεδιασμό και την τεχνολογία.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον η ιστορική αγγλική μάρκα…

The post Lotus: Οι Elise, Exige και Evora αποχωρούν, η “Type 131” έρχεται! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

WRC 2023 – Ράλι Πορτογαλίας: Μίλησε ο Πρωταθλητής

cars

Nissan GT-R εξ ολοκλήρου από carbon! (VIDEO)

cars

Παπαστεργίου: Έρχεται ο ψηφιακός φάκελος για το αυτοκίνητο – Η καινούρια Ελλάδα είναι μία ψηφιακή Ελλάδα

cars

Αυτή είναι η ηλεκτρική BMW iX3!

cars

Το μαύρο διαμάντι της Bugatti είναι επιτέλους έτοιμο!

cars

Νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ: Οι αλλαγές για τους γιατρούς – Τι προβλέπει για ιδιωτικά ιατρεία, εμβολιασμούς

Bury

Το κλασικό Volkswagen Beetle ξαναζεί ως ηλεκτρικό.

cars

Απειλείται η ύπαρξη των sports cars;

cars

Από 450 ίππους η νέα BMW M2.

cars