CARSNEWS
AUTONEWS

Lotus Evora GT410. Έγινε πιο “μαλακή” για να γίνει πιο καθημερινή!

Η Lotus φημίζεται για αυτοκίνητα τα οποία με κάποιους συμβιβασμούς, μπορείς να οδηγείς με την ίδια ευκολία στον δρόμο αλλά και στην πίστα. Σκληροπυρηνικά αυτοκίνητα τα οποία έχουν εξελιχθεί ώστε να προσφέρουν την μεγαλύτερη ευχαρίστηση στον οδηγό ή/και να του δίνουν την δυνατότητα, εφόσον έχει τις ικανότητες, να πετύχει τον χαμηλότερο δυνατό χρόνο. Υπάρχουν όμως και πελάτες οι οποίοι επιθυμούν κάτι πιο… “μαλακό”. Πελάτες που θα ήθελαν την Lotus τους να είναι λίγο πιο φιλική στην καθημερινή χρήση και γι’ αυτούς δημιουργήθηκε η Evora GT410.

Η νέα έκδοση της Evora τοποθετείται δίπλα στην υπάρχουσα, σαφώς πιο σκληροπυρηνική GT410 Sport και αποκαλείται στο εσωτερικό της αγγλικής φίρμας ως “Phil’s spec” επειδή το μεγάλο αφεντικό, Phil Popham, διέταξε το λανσάρισμα της στην ευρωπαϊκή αγορά όταν δοκίμασε την πιο “μαλακή” και πιο ήσυχη αμερικανική έκδοση της Evora.

Η GT410 λοιπόν, έρχεται με προσθήκες στον βασικό εξοπλισμό ώστε να γίνει πιο ευχάριστη η μετακίνηση των επιβατών. Προσθήκες όπως το σύστημα κλιματισμού, τα νέα καθίσματα της Sparco και οι αναβαθμισμένες επενδύσεις στις πόρτες. Παράλληλα, το μέγεθος του πίσω τζαμιού έχει μεγαλώσει σε μέγεθος, υπάρχει πλέον κάμερα οπισθοπορείας ενώ τα ελαστικά έχουν αντικατασταθεί με ένα σετ Michelin Pilot Sport 4S που ταιριάζουν περισσότερο στον νέο χαρακτήρα της συγκεκριμένης Evora. Τέλος, βελτιώσεις έχουν γίνει και στην ηχομόνωση ενώ την ρύθμιση της ανάρτησης έχει αναλάβει για άλλη μία φορά ο master της Lotus, Gavan Kershaw που αναφέρει ότι η GT410 είναι πιο ήσυχη σε ανώμαλες επιφάνειες και έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης ή αλλιώς, “ακριβώς ότι χρειάζεσαι για να οδηγείς την Evora σου καθημερινά”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Αυτό που δεν άλλαξε, είναι ο supercharged V6 των 3,5 λίτρων που παράγει 410 ίππους και 420 Nm ροπής.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Εξερευνήτρια θα διανύσει πάνω από 28.000 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 100 ημέρες με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

cars

Alfa Romeo Giulia GTA. Γεμίζει συναισθήματα

cars

Genesis Electrified G80. Το πρώτο ηλεκτρικό της Genesis.

cars

Νέο Ford Kuga. Πλήρως διαφοροποιημένο και με πολλές επιλογές σε όλα τα επίπεδα

cars

Νέο Toyota Yaris. Με έντονη σχεδίαση και σημαντικά αναβαθμισμένο

cars

Jeep Gladiator ήρθε στη Ελλάδα. Διαθέσιμο και στη χώρα μας από 53900 Ευρώ

cars

Νέα Skoda Octavia RS. Η κορυφαία της γκάμας

cars

Audi Q8 TFSI e Quattro. H plug-in υβριδική έκδοση

cars

Dacia Sandero Stepway 1.0TCe 100PS LPG. Έχει τα πάντα και συμφέρει

cars