CARSNEWS
AUTONEWS

Manhart RQ900. Ένα RS Q8 900 ίππων και €280.000!

Ευτυχώς ή δυστυχώς, ζούμε στην εποχή που το ακριβότερο μοντέλο της Audi Sport, είναι το RS Q8. Ένα “super-SUV” που συνδυάζει έναν θηριώδη, twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4 λίτρων ο οποίος αποδίδει 600 άλογα και 800 Nm ροπής με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης Quattro της γερμανικής εταιρίας. Ακόμα κι όλα αυτά όμως, στο “πακέτο” που λέγεται RS Q8 δεν είναι αρκετά για κάποιους. Αυτοί θέλουν κάτι πιο δυνατό, πιο exclusive και αν σκέφτονται την περίπτωση του RQ900 της Manhart, πολύ πιο κραυγαλέο!

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος δεν είναι ξένος σε δημιουργίες που προκαλούν τα όρια της αισθητικής και το RQ900 μάλλον είναι η κορωνίδα του – κι αυτό λέει πολλά για μία εταιρία που δεν έχει διστάσει να “πειράξει” μοντέλα όπως η συγγενής με το Audi RS Q8, Lamborghini Urus, η McLaren 720S και ένα σωρό ακόμα SUV, hatchback, sedan, coupe και ότι άλλο βάλει ο νους σου. Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει το RQ900 τόσο ξεχωριστό; Καταρχάς, κοίτα το! Το ανθρακονημάτινο bodykit αποτελείται από νέο καπό, νέα μαρσπιέ, φαρδύτερα φτερά, νέο διαχύτη και φυσικά, τα αυτοκόλλητα που έρχονται στο χρώμα που θα διαλέξει ο ιδιοκτήτης. Το look συμπληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος 23 ιντσών (!) και η διαφορετική εξάτμιση που φροντίζει και για το νέο soundtrack.

Η Manhart, όχι μόνο δεν δίστασε να επέμβει στον κινητήρα, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι… ξεσάλωσε καθώς ο υπερτροφοδοτούμενος V8 αποδίδει πλέον 900 ίππους και 1.080 Nm ροπής χάρη σε μία ιδιαίτερα μακριά λίστα μετατροπών. Ο βελτιωτικός οίκος δεν δημοσιεύει το αντίκτυπο που είχε η αναβάθμιση του κινητήρα στις επιδόσεις αλλά δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Manhart εξοπλίζει το δικό της RS Q8 με νέα ανάρτηση η οποία επιτρέπει στο γιγαντιαίο αμάξωμα να “κάθεται” 30 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος. Όλα αυτά όμως καθώς και οι τροποποιήσεις που προσφέρει η εταιρία για την καμπίνα, έχουν το κόστος τους και αυτό ανέρχεται στα €280.000! Το καλό ή κακό, ανάλογα με το γούστο του καθενός, είναι ότι η Manhart θα κατασκευάσει μόλις 10 RQ900 και μέρος της υψηλότατης τιμής, οφείλεται και στην εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Microlino: Το nanocar με αυτονομία έως 230 χιλιόμετρα, μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ/ώρα

cars

Η Hyundai και η KIA προσφέρουν φόρτιση και στάθμευση (+video)

cars

Infiniti: Το Projet Black S είναι επισήμως νεκρό.

cars

Τα 5 αγαπημένα μυστικά πρωτότυπα της Porsche (+video)

cars

Κάτι νέο φέρνει η Lamborghini στην Φρανκφούρτη.

cars

Ford Mustang Mach-E. Με βραβευμένο ηχοσύστημα

cars

Βαγγέλης Περρής για Άννα Μαρία Βέλλη: Ήταν μπροστά μου ένας άνθρωπος κακοποιημένος που υπέφερε

cars

Fiat Professional CNG. O οικονομικός συνεργάτης του επαγγελματία

cars

Νέο Volkswagen T7 Multivan. Πιο… νέο από ποτέ!

cars