CARSNEWS
MOTONEWS

Mario Biondi: H Ducati δε θα φτιάξει μικρές μοτοσυκλέτες.

Το στέλεχος της Ducati Asia & Pacific σε συνέντευξη αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί το Borgo Panigale με μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού, ενώ η ηλεκτροκίνηση μπορεί να περιμένει.

O Mario Biondi είναι αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της ασιατικής πτέρυγας της Ducati, υπεύθυνος για το άνοιγμα των Ιταλών στις αγορές της Ασίας. Αν μη τι άλλο, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να εξηγήσει τα μελλοντικά σχέδια της Ducati σε χώρες όπου τα 500 κυβικά θεωρούνται όνειρο απατηλό για ένα πελατολόγιο που κατά κόρον ψωνίζει κάτω από τα 300 κυβικά εκατοστά.

Έτσι η αποκλειστική συνέντευξη στο ινδικό Zigwheels προφανώς και είχε ως κεντρικό θέμα το ενδεχόμενο να δούμε σύντομα μικρές και οικονομικά προσιτές Ducati. Ο κύριος Biondi ωστόσο το ξέκοψε με το καλημέρα:

“Έχουμε μια ξεκάθαρη στρατηγική, να κατασκευάζουμε υψηλού επιπέδου (premium) πολυτελή προϊόντα. Δε θα μπούμε στη μαζική αγορά. Επικεντρωνόμαστε σε αυτά τα πολυτελή προϊόντα, ως τώρα δεν έχουμε αποφασίσει να ασχοληθούμε με μοτοσυκλέτες για νέους αναβάτες. Δε μπορείς να αγοράσεις μια Porsche για €10,000, το ίδιο ισχύει για τη Ducati.”

Αναγνωρίζοντας πως ο μέσος όρος ηλικίας των πελατών της Ducati σήμερα είναι γύρω στα 45, ο Biondi συνεχίζει:

“Δε στοχεύουμε σε πελάτες 16-18 ετών, ο δικός μας νεότερος πελάτης θα είναι 25 ετών και η μοτοσυκλέτα γι’ αυτόν θα ήταν η Hypermotard, την οποία θέλουμε να κάνουμε ακόμη πιο γοητευτική για νέους. Αυτό είναι το πλάνο μας, όχι οι πολύ νέοι.

“Αναζητούμε μια πλατφόρμα για να κάνουμε τα προϊόντα μας διαθέσιμα σε νεότερους πελάτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για όλους. Θέλουμε κάτι που να μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά στην πόλη, θα είναι ένας κινητήρας που θα μπαίνει σε διαφορετικές μοτοσυκλέτες, σε αυτό επικεντρωνόμαστε. Αυτό θα μας βοηθήσει με μεγαλώσουμε στο μέλλον, ο μεσαίος χώρος, μια μοτοσυκλέτα στην πολυχρηστική λογική των supersport που να μπορεί να κάνει τα πάντα.”

Στη συνέχεια μάλιστα ο Ιταλός αποκάλυψε πως η Ducati προς το παρόν δεν έχει κανένα πλάνο να φτιάξει γραμμές παραγωγής στην Ινδία για φορολογικούς λόγους.

Εδώ βέβαια αντιλαμβανόμαστε πως όταν η Ducati μιλά για “μεσαίους” κινητήρες εννοεί κάτι στο πεδίο 800-950 cc, ως είναι σήμερα τα Scrambler ή το Hypermotard που χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα παραπάνω. Για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές, αυτός είναι ο μεσαίος χώρος της μοτοσυκλέτας πια.

Στην ουσία τα λόγια του Biondi απηχούν ακριβώς τις ανάλογες δηλώσεις που έχουν κατά καιρούς βγει από το Borgo Panigale, ακόμη και από το στόμα του μεγάλου αφεντικού, Claudio Domenicali.

abe14ecc4f

Η συζήτηση πέρασε μετά στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, όπου ο Biondi ήταν εξίσου απόλυτος, αλλά και απολύτως συντονισμένος με όσα έχει κατά καιρούς πει επ’ αυτού ο Domenicali:

“Η παράδοσή μας είναι ελαφριές μοτοσυκλέτες υψηλής απόδοσης, κάτι που με τις μπαταρίες γίνεται περίπλοκο. Η αγωνιστική MotoE είναι σαν την Panigale, λίγο πιο κάτω σε απόδοση, είναι πολύ γρήγορη μα αντέχει μόνο για 8 γύρους. Σκεφτόμαστε πώς να φτιάξουμε ένα προϊόν σαν κι αυτό που να απευθύνεται σε όλους, μα οι ενεργειακές πυκνότητες των σημερινών μπαταριών δεν είναι στο επίπεδο που απαιτείται για μοτοσυκλέτες δρόμου υψηλής απόδοσης.

“Δεν είναι λοιπόν κάτι που το σπρώχνουμε έντονα από πλευράς μας, αλλά το μελετάμε προσεκτικά. Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούμε να το κάνουμε, μα όσο δεν υπάρχει η τεχνολογία παραμένει ανέφικτο, διαφορετικά θα έχουμε μια μοτοσυκλέτα 350 κιλών, κάτι που απλά δε μας αντιπροσωπεύει.”

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Ducati Scrambler Sixty2 με V2 κινητήρα 400 κυβικών, το μικρότερο μοντέλο της σύγχρονης εποχής της που πλέον απουσιάζει από τη νέα γενιά (Next Gen) Scrambler του 2023.

Related Articles

Matcha Smoothie Bowl Recipe

cars

Πάτρα: “Φούντωσε” μοτοσυκλέτα

cars

Η ηλεκτρική μηχανή για τον στρατιώτη αλλά και τον περιπετειώδη πολίτη

cars

Βόλτα στην Αμαλιάδα με συλλεκτικές μηχανές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

cars

SYM SIBERIA: Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης διασχίζει τα Ουράλια με NH-T 300

cars

Voge AC525X – Η εξέλιξη των ειδών

cars

QJMOTOR SRT 800X: Νέα Adventure Bike με τιμή 8.295 €

cars

Μοτοσυκλέτα και Leasing – το επόμενο βήμα

cars

Βόλος: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στις Αλυκές – Αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με μηχανή

cars