CARSNEWS
F1 & RACES

Marko (Red Bull): Πώς διέρρευσαν από τη FIA οι πληροφορίες για το όριο μπάτζετ;

Μπορεί η υπόθεση του ορίου μπάτζετ για το 2021 να έκλεισε τυπικά με την τιμωρία της Red Bull πριν από λίγες ημέρες. Όμως, ο πόλεμος δηλώσεων συνεχίζεται.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Helmut Marko να περάσει στην αντεπίθεση. Ο Αυστριακός μιλώντας στο RTL υποστήριξε ότι η “δρακόντεια” τιμωρία στην Red Bull  επιβλήθηκε λόγω πολιτικών πιέσεων από άλλες ομάδες.

Ο Marko, όμως, το πήγε και ένα βήμα παραπέρα. Αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να διαρρεύσουν ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία μία ομάδας πριν η ομοσπονδία ανακοινώσει οτιδήποτε. Ο Marko με τις δηλώσεις του “δείχνει” την Mercedes.

“Δημοσιοποιήθηκαν προκαταβολικά πληροφορίες που ακόμη κι εμείς δεν είχαμε στη διάθεσή μας. Ουσιαστικά μόνο μία ομάδα γνώριζε” δήλωσε ο Marko. Πριν από λίγο καιρό η Shaila-An Rao είχε αναλάβει τον ρόλο της γενικής γραμματέα στην FIA για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το θέμα είναι ότι η Rao είχε εργαστεί στο παρελθόν για την Mercedes F1 ενώ υπήρξε και προσωπική νομική σύμβουλος του Toto Wolff. “Δεν είναι περίεργο; Μία πρώην εργαζόμενη της Mercedes μετακινήθηκε στην FIA και ασχολείται με το όριο μπάτζετ. Είναι μάλιστα υπεύθυνη για τα σχετικά έγγραφα. Το όλο πράγμα δεν αφήνει καλές εντυπώσεις” υποστήριξε ο Marko.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται ερωτήματα για τα στεγανά ανάμεσα σε FIA και Mercedes F1. Πριν το φετινό καναδικό GP είχε εκδοθεί η τεχνική ντιρεκτίβα νο 39 σχετικά με την κάθετη ταλάντωση των μονοθέσιων. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονταν και κάποια “ψιλά γράμματα” τα οποία επέτρεπαν αίφνης και δεύτερο στήριγμα πατώματος.

Η Mercedes, μάλιστα, ήταν η μόνη που είχε έτοιμη την λύση αυτή στις ελεύθερες δοκιμές του Μόντρεαλ παρά το ότι η τεχνική οδηγία είχε εκδοθεί μόλις μία ημέρα πριν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Las Vegas τα πιο ακριβά εισιτήρια στην ιστορία της F1!

Max Verstappen: Ποιά είναι τα ρεκόρ που τον κάνουν μεγάλο οδηγό;

Hamilton: Και επίσημα Βραζιλιάνος πολίτης

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

How MotoGP inspired F1’s latest TV innovation

cars

Θα αναβληθεί η μάχη της Pole στην Ιαπωνία;

cars

Ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας το FP3 στο GP Ρωσίας

cars

Puma Hires A$AP Rocky as Creative Director of Formula 1 Partnership

cars

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης στο Preview του GP Ισπανίας

cars

F1 Δοκιμές Εξέλιξης, Ημέρα 1: Το βάπτισμα του πυρός

cars

To νέο μονοθέσιο της Formula 2 προσφέρει θέαμα ακόμα και ακίνητο

cars

Red Bull και Aston Martin δίνουν μάχη για τον Σάινθ στη μετά-Ferrari εποχή

cars

Formula 1: Δεν αλλάζουν τα αποτελέσματα του GP ΗΠΑ

cars