CARSNEWS
NEW MODELS

Mazda CX-80: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου επταθέσιου SUV

H Mazda μπαίνει και επίσημα στον χορό των teaser φωτογραφιών ενόψει της επίσημης αποκάλυψης του νέου CX-90 στην αμερικανική αγορά η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2023, ενώ στην Ευρώπη θα λανσαριστεί ως CX-80.

To Mazda CX-60 πάνω στο οποίο θα βασιστεί το επταθέσιο CX-80.

To Mazda CX-60 πάνω στο οποίο θα βασιστεί το επταθέσιο CX-80.

Η πρώτη επίσημη «διαρροή» έγινε από τον λογαριασμό της φίρμας στο Twitter και η αλήθεια είναι ότι δεν αποκαλύπτει πολλά από τη νέα πρόταση. Αυτό που βλέπουμε είναι ένα μέρος του μπροστινού φτερού στο οποίο αναγράφεται το «Inline6» και συνοδεύεται από έναn μικρό αεραγωγό.

Announcing the first-ever #MazdaCX90. Cloaked in the power of light and shadow, the CX-90 represents our boldest expression of Mazda design to date. More to come.

— Mazda USA (@MazdaUSA) November 15, 2022

Το χρώμα του αυτοκινήτου είναι το κόκκινο Artisan και όπως έχουν ενημερώσει οι Ιάπωνες θα είναι αποκλειστικό στη σειρά των οχημάτων που θα κατασκευαστούν πάνω στην νέα μεγάλη πλατφόρμα. Όπως γνωρίζουμε ήδη, στόχο της Mazda είναι να στήσει μία ολοκληρωμένη γκάμα από SUV ώστε να μπορέσει να πατήσει γερά τα πόδια της στην εμπορική κατηγορία και να αρπάξει το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο.

Έτσι στα μικρά CX-30 και CX-60 (κεντρική φωτογραφία) θα έρθουν να προστεθούν τα μεγαλύτερα CX-70 και CX-90 με το πρώτο να είναι πενταθέσιο και το δεύτερο να διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων. Αμφότερα θα χρησιμοποιούν τη νέα πλατφόρμα για διαμήκεις κινητήρες της εταιρείας (εξ’ου και το Inline6 του teaser) που θα έχουν τη βοήθεια της υβριδικής τεχνολογίας.

Παράλληλα θα έχουν μια premium πινελιά και θα ανήκουν στην πολυτελή κατηγορία των SUV με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την τιμολόγησή τους.

Σχεδιαστικά, οι δύο προτάσεις δεν θα έχουν διαφορές από το νέο CX-60 και θα ακολουθούν τη φιλοσοφία Kodo design της ιαπωνικής εταιρείας με έμφαση στις καθαρές γραμμές εντός και εκτός και το κομψό δυναμικό design.

Το CX-90 είναι πολύ πιθανό να διαθέτει το ίδιο πακέτο κινητήριων μονάδων με το CX-60, δηλαδή, τόσο τον βενζινοκίνητο εξακύλινδρο σε σειρά, και τον diesel κινητήρα, αλλά και το PHEV κινητήριο σύνολο. Η κίνηση θα βρίσκεται σε όλους τους τροχούς, ενώ το νέο SUV της Mazda θα “κληρονομήσει” το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων που φέρει και το CX-60.

Περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο, θα μάθουμε κατά την επίσημη παρουσίαση ενώ μέχρι τότε είναι δεδομένο ότι η Mazda θα φροντίσει να μας τροφοδοτήσει με ακόμα περισσότερα teasers.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτονομία 647km για το Tesla Model S!

cars

«Έφυγε» ο Sir Stirling Moss… (video)

cars

Dacia Duster με κινητήρα ECO-G: Η υγραεριοκίνηση στην καλύτερή της στιγμή

cars

Δείτε μια Mercedes CL 500 να πιάνει την τελική της στην Autobahn (video)

cars

Η Audi θα προχωρήσει στο facelift του Q2

cars

Νεκρός αναβάτης στο Rally Dakar

cars

Η νέα Porsche 911 Turbo S έχει 650 PS και τελική 330 km/h (video)

cars

H Hyundai ξεκινά την παραγωγή του Kona Electric (video)

cars

Το Suzuki Jimny γίνεται επαγγελματικό

cars