CARSNEWS
NEW MODELS

Mazda RX-Vision GT3: Η φαντασία στην εξουσία (Video)

Πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή της, η Mazda είχε την καλοσύνη να μας υπενθυμίσει τη μακρά παράδοση που διαθέτει στην ευρύτερη κατηγορία των coupe.

Σήμερα οι Ιάπωνες επιστρέφουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας με μια πρόταση που όχι μόνο τιμά το παρελθόν τους αλλά δημιουργεί προσδοκίες για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Ο λόγος για το αγωνιστικών προδιαγραφών Mazda RX-Vision GT3 το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στον εικονικό κόσμο του Grand Turismo -του δημοφιλέστερου προσομοιωτή αγώνων στην πλατφόρμα του Playstation.

H ιστορία του Mazda RX-Vision Concept ξεκινά το 2015, όταν και αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο. Τότε όλοι μιλούσαν για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που θα αντικαταστούσε το RX-8 κρατώντας στην παραγωγή τον περίφημο περιστροφικό κινητήρα στον οποίο οι Ιάπωνες είχαν επενδύσει πολλά.

Παρά τις σχεδιαστικές περγαμηνές και τα κολακευτικά σχόλια που ακολούθησαν την πρεμιέρα του αυτοκινήτου στο Τόκιο, η Mazda αποφάσισε να μην προχωρήσει στην παραγωγή του.

Έτσι το Mazda RX-Vision έμεινε στα αζήτητα, μέχρι οι δαιμόνιοι δημιουργοί του Gran Turismo να το ανακαλύψουν και να το εντάξουν στο δυναμικό ενός αγωνιστικού προσομοιωτή που όχι τυχαία βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων όλων εκείνων που ασχολούνται με το… άθλημα.

Βλέποντας, λοιπόν, το virtual racing να κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους, το Mazda RX-Vision GT3 έρχεται την κατάλληλη στιγμή, γοητεύοντας ακόμα και αυτούς που βλέπουν καχύποπτα τον εικονικό κόσμο που «τρέχει» σε ένα παράλληλο αλλά εξίσου συναρπαστικό σύμπαν.

Διαβάστε επίσης:

Τα θρυλικά coυpe της Mazda

Η ιστορία του Mazda RX-7 και το άδοξο τέλος του Wankel

Το Mazda RX-9 κλέβει τις εντυπώσεις

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H PSA εξασφάλισε δάνειο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ

cars

Πάνω από τους 800 ίππους η Mercedes-AMG S63e

cars

Xiaomi και Lamborghini δημιουργούν ένα ηλεκτρικό καρτ (Video)

cars

Έρευνα: Γιατί δεν πρέπει να οδηγούμε με ανοικτά παράθυρα

cars

Το Hyundai i20 N είναι το προσιτό GTI που όλοι περιμένουμε

cars

Τα ανδρείκελα της Mercedes-Benz αποκτούν ζωή σε ένα ξεκαρδιστικό video

cars

Αυτό είναι το ελληνικό Lada Niva που έχει τρελάνει τον πλανήτη

cars

Μπάχαλο με το πρόγραμμα του WRC

cars

Χάλκη: Η Citroen και το πρώτο GR-Eco Island της Ελλάδας

cars