CARSNEWS
F1 & RACES

McLaren: Στόχος η διεκδίκηση τίτλων το 2025

Σύμφωνα με τον CEO της McLaren, Zak Brown, η βρετανική ομάδα βρίσκεται δύο με τρία χρόνια μακριά από το να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός επικεφαλής της ομάδας, μιλώντας στο ESPN, δήλωσε ότι η McLaren δουλεύει μεθοδικά ώστε να επανέλθει σύντομα στο προσκήνιο. Περιμένει δε, ότι τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται ήδη από το 2024.

«Νομίζω ότι απέχουμε δύο με τρία χρόνια από τους στόχους μας» σημείωσε ο Brown. «Στα μέσα της φετινής χρονιάς θα είναι έτοιμη η νέα αεροδυναμική μας σήραγγα. Θα μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε για το αυτοκίνητο του 2024. Όχι, όμως, σε όλη την πορεία της εξέλιξής του» προέβλεψε.

Για τον Brown η λειτουργία της νέας αεροδυναμικής σήραγγας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα για την McLaren. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλά κομμάτια που πρέπει να μπουν στη θέση τους ώστε να συμπληρωθεί το «παζλ» του πρωταθλητισμού.

«Για το 2025 θα έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε. Οδηγούς, πόρους, σήραγγα, προσομοιωτή και ανθρώπινο δυναμικό. Τότε, πιστεύω ότι θα μπορούμε να μαχόμαστε τακτικά για την πρώτη θέση στους αγώνες» είπε ο Brown. Το πιο πρόσφατο πρωτάθλημα οδηγών της McLaren ήταν εκείνο του Hamilton το 2008. Για το τελευταίο κατασκευαστών θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 1998!

«Όταν ανέλαβα CEO το 2016 βρήκα η ομάδα ερχόταν από την χειρότερη χρονιά της. Βρισκόταν στην ένατη θέση, είχε ελάχιστους χορηγούς και το ηθικό ήταν πολύ χαμηλά. Έκτοτε έχουμε κερδίσει αγώνα, pole, ενώ τα μονοθέσια μας είναι γεμάτα από αυτοκόλλητα των μεγαλύτερων εταιριών. Ήταν ένας δύσκολος δρόμος. Αλλά υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ» υπογράμμισε ο επικεφαλής της McLaren.

Το νέο μονοθέσιο της McLaren για την F1 θα παρουσιαστεί στις 13 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hamilton: Δεν έχει υπάρξει οδηγός σαν εμένα!

Domenicali: Μεγαλύτερος ο αντίκτυπος της F1 στο Vegas από ότι του Super Bowl!

Ο Carlos Sainz και o Lando Norris βγήκαν για ψώνια… ( video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1: Αυτά είναι τα 10 νέα μονοθέσια του 2024

cars

Η Τουρκία επιστρέφει στο καλεντάρι της F1!

cars

Το F1 Vlog για το Grand Prix του Πορτιμάο

cars

Οι γυναίκες στη Formula 1!

cars

Schumacher-Hamilton: Η ιστορία, μέσα από τα δικά τους λόγια (video)

cars

Formula 1: GP Βελγίου – Έφθασε η ώρα για μάχες στην πιο γρήγορη πίστα – Τι ώρα θα μεταδοθεί

cars

Πρώτο Red Bull Showrun by ALUMIL στην Ελλάδα

cars

Τι ώρες θα δούμε Formula 1 και πού (vid)

cars

Horner: «Ωρίμασε ο Verstappen»

cars