CARSNEWS
AUTONEWS

McLaren 720S GT3X. Αγνοώντας τους κανονισμούς…

Η McLaren αποφάσισε να δημιουργήσει μία ειδική έκδοση της 720S, περιορισμένης παραγωγής φυσικά, η οποία θα τοποθετείται πάνω από την ήδη ακραία 765LT. Επειδή όμως πάνω από την 765LT η πραγματικότητα αρχίζει να στρεβλώνεται επικίνδυνα για τους δημόσιους δρόμους, εξέλιξε την 720S GT3X ειδικά και αποκλειστικά για χρήση σε πίστα. Την έφερε στη ζωή για να δώσει την ευκαιρία σε 30 τυχερούς ιδιοκτήτες να ζήσουν την εμπειρία της απόλυτης 720S – ενός μοντέλου που αποτελεί την ιδανική μίξη της έκδοσης δρόμου, με την αγωνιστική GT3.

Όλα ξεκινούν από το Monocage II ανθρακονημάτινο monocoque που χρησιμοποείται τόσο στην “απλή” 720S όσο και στην GT3. Πάνω του, “κουμπώνει” ο γνωστός 4-λιτρος, twin-turbo V8 ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση, απαλλαγμένος από τους κανονισμούς της GT3 κατηγορίας παράγει 720 ίππους ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού, η απόδοση αυξάνεται στα 750 άλογα για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Για την βέλτιστη λειτουργία του κινητήρα, το αγωνιστικό τμήμα της McLaren τοποθέτησε δύο μεγαλύτερα turbos, μεγαλύτερες πολλαπλές εξαγωγής και blueprinted κυλινδροκεφαλές ενώ αναβάθμισε και το σύστημα ψύξης ώστε να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις.

Παρόμοιες είναι οι αναβαθμίσεις και στο σύστημα πέδησης ενώ το αεροδυναμικό πακέτο βασίζεται σε αυτό της 720S GT3 αλλά και πάλι, χωρίς την ανάγκη συμμόρφωσης με κανονισμούς, έρχεται ακόμα πιο ακραίο ώστε να παράγει ακόμα περισσότερη downforce. Από την αγωνιστική McLaren προέρχεται ολόκληρη η ανάρτηση και το roll-cage το οποίο όμως έχει τροποποιηθεί ώστε να είναι εφικτή η τοποθέτηση του καθίσματος του συνοδηγού. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δεν διευκρινίζει η αγγλική μάρκα με την βασικότερη εξ αυτών να αφορά στην τιμή της 720S GT3X, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αφού όποιος ενδιαφέρεται αρκετά για να την αγοράσει, δεν πιστεύω ότι θα ρωτήσει την τιμή.

The post McLaren 720S GT3X. Αγνοώντας τους κανονισμούς… first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κεχαγιά για Τέμπη: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δυο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;

cars

Αέρας ανανέωσης για το Suzuki Ignis.

cars

Κοντά στην… έγκριση το καυτό ηλεκτρικό VW ID.3 R!

cars

Volvo. Στηρίζει και προωθεί τη βιώσιμη μετακίνηση

cars

Cupra Formentor. Διαθέσιμο στη χώρα μας από 45900 Ευρώ

cars

Νέο και σημαντικά αναβαθμισμένο Skoda Fabia το 2021.

cars

H Jeep μας προετοιμάζει για το νέο Wagoneer.

cars

Γεωργία – Ελλάδα, σήμερα στις 19:00 στον Alpha – Νίκη και φύγαμε για Γερμανία

cars

Στην Λαμία ο 3ος γύρος του Tour European Rally 2024

cars