CARSNEWS
AUTONEWS

McLaren Sabre. Μία πολύ ειδική McLaren για τις Η.Π.Α.

Αυτή είναι η πρώτη McLaren Sabre. Η πρώτη από 15 συνολικά που υποσχέθηκε πως θα κατασκευάσει η McLaren Special Operations ειδικά για την αγορά της Β. Αμερικής, με την κάθε μία να έχει σχεδιαστεί, εξελιχθεί και εν τέλει, “ομολογκαριστεί” αποκλειστικά για την συγκεκριμένη αγορά. Ενδεικτικό της προσοχής που έδωσε η αγγλική εταιρία στο νέο μοντέλο της είναι το γεγονός ότι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες έλαβαν μέρος στην εξέλιξη του, πετώντας (κυριολεκτικά και μεταφορικά) είτε στο studio σχεδιασμού για να ενημερωθούν για την πορεία του design και να συνεισφέρουν όποτε τους δόθηκε η δυνατότητα, είτε για να οδηγήσουν το πρωτότυπο προπαραγωγής.

Σύμφωνα με την McLaren, η Sabre “φοράει” την ταχύτερη, μη-υβριδική εκδοχή του twin-turbo V8 της με 835 άλογα και 800 Nm ροπής. Το εν λόγω σύνολο χαρίζει στην αμερικανική McLaren να επιτυγχάνει μία τελική της τάξης των 351 km/h που την κάνει επισήμως το ταχύτερο διθέσιο μοντέλο στην ιστορία ενώ όσον αφορά στον σχεδιασμό, η Sabre είναι τα πάντα εκτός από συντηρητική ή διακριτική. Ακόμα και αν εξαιρέσεις τον… αμφιβόλου αισθητικής χρωματικό συνδυασμό, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τη νέα μάσκα με τα εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα, το splitter που στα πλάγια του προφυλακτήρα παίρνει τη μορφή αεροδυναμικών πτερυγίων, τα φαρδιά μαρσπιέ κάτω από τους μεγάλους αεραγωγούς και τα εντυπωσιακά, φαρδιά φτερά. Τα highlights δεν σταματούν εκεί όμως με το περίτεχνο κάλυμμα του κινητήρα να φιλοξενεί ένα τεράστιο κεντρικό πτερύγιο που καταλήγει σε μία πραγματικά γιγαντιαία αεροτομή η οποία συνδυάζεται και συνεργάζεται με έναν επίσης πολύ μεγάλο διαχύτη με την κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση ανάμεσα τους.

Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη της Sabre ειδικά για την αγορά της Β. Αμερικής επέτρεψε στην McLaren να υλοποιήσει κάποιες ιδέες οι οποίες απλά δεν θα “περνούσαν” από διάφορους νόμους ανά τον κόσμο ενώ όσον αφορά στην τιμή, εκτός του ότι δεν έγινε γνωστή δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία καθώς όποιος έχει την δυνατότητα να την αγοράσει, δεν χρειάζεται να μάθει πόσο κοστίζει. Απλά την διαμορφώνει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, καταθέτει τα χρήματα και περιμένει να την παραλάβει.

The post McLaren Sabre. Μία πολύ ειδική McLaren για τις Η.Π.Α. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στις αρχές του 2021 η ισχυρότερη, BMW M5 CS.

cars

Πώς συγκρίνεται η θηριώδης G63 AMG με το Audi RS3 και ένα Leon Cupra R;

cars

Video: Να οι επιπτώσεις του «μαύρου πάγου»

cars

Η AMG πουλά τεχνολογία και παίρνει μεγαλύτερο μερίδιο στην Aston Martin.

cars

Νέο Volkswagen Golf R. Το ισχυρότερο Golf τα κάνει όλα… καλύτερα!

cars

Τα… εξηλεκτρισμένα ξεπέρασαν τα diesel για πρώτη φορά στην Ευρώπη!

cars

Peugeot. Σημαντική βοήθεια για το service των αυτοκινήτων σας

cars

Η Hyundai επιβεβαιώνει και “teasάρει” το καυτό, i20 N!

cars

Renault Captur και Clio E-Tech. Τώρα και υβριδικά!

cars