CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes A class plug-in hybrid. Φιλική προς πάσα κατεύθυνση

Μία από τις πλέον εμβληματικές αυτοκινητοβιομηχανίες στο θέμα της υψηλής τεχνολογίας, της ασφάλειας και της απτής ποιότητας, είναι η Mercedes-Benz. Και αυτό το αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, παρουσιάζοντας σχεδόν ταυτόχρονα τον πλήρη εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας της, η οποία κάθε άλλο παρά μικρή είναι, καθώς πλέον διαθέτει πάνω από 20 εκδόσεις EQ Power. Μία γκάμα η οποία ξεκινάει από την A class plug-in hybrid, ένα μοντέλο που είναι πραγματικό φιλικό προς πάσα κατεύθυνση. Αυτό διότι όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια, καταφέρνει και συνδυάζει τις επιδόσεις, με τη χαμηλή κατανάλωση και τον οικολογικό χαρακτήρα.  Και βεβαίως η A Class plug-in hybrid, αποτελεί τη στέρεα βάση πάνω στην οποία οικοδομείται και υλοποιείται η δέσμευση της Μercedes για μετακινήσεις με όσο το δυνατόν λιγότερες εκπομπές CO2, μέχρι τον μηδενισμό αυτών, που είναι και ο τελικός στόχος.

Καταρχήν να πούμε ότι η A Class plug-in hybrid δεν διαφοροποιείται αισθητικά σε σχέσεις με τις άλλες εκδόσεις του μοντέλου και συνεχίζει να είναι ένα από τα όμορφα και δυναμικά μοντέλα της premium κατηγορίας. Η μεγάλη της διαφορά βρίσκεται κάτω από το καπό, όπου ο γνωστός κινητήρας βενζίνης των 1.3 λίτρων συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με αποτέλεσμα η συνδυαστική τους ισχύς να ανέρχεται στους 218 ίππους και τη ροπή να φτάνει τα 450 Nm. Και επειδή ποτέ δεν κρύψαμε τη λατρεία μας για την οδήγηση, θα αναφερθούμε πρώτα στις επιδόσεις, καθώς το 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 6.6’’, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ./ώρα. Και αν οι επιδόσεις εντυπωσιάζουν, η μέση κατανάλωση των 1-1.3 λτ./100 χλμ. είναι αυτή που δίνει το στίγμα του τι πραγματικά σημαίνει η plug-in hybrid τεχνολογία της Mercedes A Class. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και το εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των οκτώ σχέσεων, τόσο στην επίτευξη των παραπάνω επιδόσεων όσο βεβαίως και στην ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση.

Η μπαταρία των ιόντων λιθίου της Mercedes A Class plug-in hybrid έχει χωρητικότητα 15.6 kWh και μπορεί να φορτιστεί τόσο σε εναλλασσόμενο όσο και σε συνεχές ρεύμα. Με τη χρήση Wallbox 7.4 kW και με το προαιρετικό σύστημα οχήματος εναλλασσόμενου ρεύματος, η φόρτιση του αυτοκινήτου χρειάζεται μία ώρα και 45 λεπτά. Εάν χρησιμοποιήσετε ταχυφορτιστή 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος, τότε μπορείτε σε 25 λεπτά να φορτίσετε τη μπαταρία στο 80%. Και βεβαίως θα πρέπει να αναφέρουμε πως μπορείτε να διανύσετε απόσταση έως και 70 χιλιομέτρων κινούμενοι αποκλειστικά με χρήση ρεύματος, ενώ η τελική ταχύτητα κινούμενοι αμιγώς ηλεκτρικά, μπορεί τα φτάσει τα 140 χλμ./ώρα. Βεβαίως πέρα από τη φόρτιση στη πρίζα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι μέσω των οποίων η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί. Πιο συγκεκριμένα με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, η ενέργεια από το φρενάρισμα του οχήματος  χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που φορτίζει τον ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, το σύστημα ECO Assist παρακολουθεί εάν υπάρχει συγκεκριμένο όριο ταχύτητας ή κλίση στο οδόστρωμα και προτείνει στον οδηγό να βγάλει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού. Ανάλογα με την κατάσταση, το όχημα ανακτά ενέργεια ή ρολάρει.

 

Για τη χρήση της λειτουργίας ανάκτησης ενέργειας θα πρέπει να έχουν επιλεχθεί τα στιλ οδήγησης Eco, Comfort ή Battery Level. Με τη λειτουργία Electric, μπορεί να επιλεχθεί ξεχωριστά η ένταση της ανάκτησης ενέργειας, μέσω των χειριστηρίων αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Ο οδηγός έχει συνολικά στη διάθεσή του έξι διαφορετικά στιλ οδήγησης που μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τις επιθυμίες του: Individual, Sport, Comfort, Electric, Battery Level και ECO. Και φυσικά στην οθόνη πολυμέσων εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες  όπως η οθόνη ροής ενέργειας ή η φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης. Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο και η plug-in hybrid έκδοση της Mercedes A Class διαθέτει όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που γνωρίζουμε.. Και βεβαίως εσείς μπορείτε να διαμορφώσετε τη δική σας Mercedes A Class plug-in hybrid πατώντας εδώ.

 

The post Mercedes A class plug-in hybrid. Φιλική προς πάσα κατεύθυνση first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Koenigsegg έκανε πάλι το θαύμα της με την 4-θέσια Gemera!

cars

Το καυτό VW Touareg έρχεται ως το πρώτο plug-in υβριδικό “R”.

cars

Κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου από την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου – Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας

cars

Νέα πλατφόρμα 800V και έως 500 χιλιομέτρων για ηλεκτρικά από την Hyundai!

cars

Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept. Ένα όνειρο με V8 soundtrack!

cars

Alfa Romeo Giulia. Νέες εκδόσεις και νέες χαμηλότερες τιμές

cars

Jeep. Με σημαντική εγγύηση

cars

Ποια Performante; Η νέα Huracan STO είναι η κορυφαία Huracan!

cars

Η Tesla κερδίζει τη δίκη ορόσημο για το μέλλον των αυτοκινήτων και την αυτόνομη οδήγηση

cars