CARSNEWS
NEW MODELS

Mercedes AMG GT R: Το νέο Safety Car της Formula 1

Το φετινό Safety Car δεν είναι άλλο από μία AMG GT R, ειδικά προετοιμασμένη για το συγκεκριμένο σκοπό. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, ωστόσο, δεν είναι οι τεχνικές προδιαγραφές της αλλά ο χρωματισμός που έχει επιλεγεί για το αμάξωμα. Σε αντιστοιχία με τη νέα καμπάνια της Formula 1 «WeRaceAsOne», το αυτοκίνητο έχει σχεδιασμένο ένα ουράνιο τόξο στις πλευρές και στο καπό του. Αυτό συμβολίζει την αθλητική δέσμευση για διαφορετικότητα και αποδοχή.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Formula 1 αναμένεται να επιστρέψει στις πίστες και οι διοργανωτές θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία ευχαριστήσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για τη δύναμη και την ανθεκτικότητά τους στον αγώνα κατά της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19. Η διοργάνωση θα δείξει επίσης την ενότητα της στην καταπολέμηση του ρατσισμού και τη δέσμευσή της να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της ανισότητας στη Φόρμουλα 1.

Για το σκοπό αυτό, το χαρακτηριστικό ουράνιο τόξο και το hashtag #WeRaceAsOne θα εμφανίζονται σε όλα τα αγωνιστικά της Formula 1, καθώς και σε διάφορα σημεία της πίστας. Ειδικά για το ουράνιο τόξο, επιλέχθηκε καθώς έχει γίνει σύμβολο που χρησιμοποιείται διεθνώς για να φέρνει κοντά τις διάφορες κοινότητες.

Αναφορικά με το ίδιο το Safety Car, φέρει έναν ισχυρό κινητήρα V8 biturbo 4,0 λίτρων, συνολικής απόδοσης 585 PS. Πέρα από την προσεγμένη αεροδυναμική και τις εξελιγμένες αναρτήσεις, διαθέτει το AMG Track Package που ενισχύει τη δυναμική του οχήματος εντός της πίστας. Η τελική του ταχύτητα είναι 318 km/h, ενώ η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h ολοκληρώνεται στα 3,6 sec. Νούμερα εντυπωσιακά, που και πάλι όμως φαντάζουν αστεία, αν τα συγκρίνει κανείς με τα μονοθέσια που ακολουθούν το αυτοκίνητο..

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Από 14.180 ευρώ το υγραεριοκίνητο Dacia Duster LPG

cars

Δοκιμάζουμε το εκρηκτικό Audi SQ2 Quattro των 300 ίππων!

cars

Ford Puma: Νέοι κινητήρες diesel και αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων

cars

Δείτε 7.000 άλογα στην κόντρα της χρονιάς! (Video)

cars

Μεγάλος περίπατος: Σε ένα παράλληλο σύμπαν…

cars

Πως θα είναι το νέο Kia Sorento;

cars

VW ID.4: Σαλόνι με θέα στο αύριο

cars

H καταραμένη Ferrari F40 ενός δικτάτορα

cars

«Ακατάλληλος για τη Ferrari o Sainz»

cars