CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes-AMG GT2 – Ένα κύκνειο άσμα 700+ ίππων!

Η Mercedes-AMG GT2 έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των αγωνιστικών μοντέλων της γερμανικής μάρκας ως η ισχυρότερη εκδοχή της τρέχουσας πλατφόρμας, γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα στα GT3 και GT4 μοντέλα καθώς απευθύνεται τόσο σε επαγγελματικές ομάδες και οδηγούς που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη κατηγορία όσο και στους λεγόμενους “gentlemen drivers” που θέλουν ένα έτοιμο αγωνιστικό για τις ερασιτεχνικές… περιπέτειες τους!

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός, biturbo V8 με χωρητικότητα 4.0 λίτρων όπως έχουμε συνηθίσει από τις υπόλοιπες AMG GT αλλά για την συγκεκριμένη εφαρμογή, η απόδοση του έχει αυξηθεί στα 707 άλογα, με 800 Nm ροπής. Η ισχύς περνά στο οδόστρωμα από τους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός σειριακού, 6-τάχυτου κιβωτίου και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης ενώ όπως αρμόζει σε ένα αγωνιστικό των δυνατοτήτων της Mercedes-AMG GT2, σχεδόν τα πάντα πάνω στο αυτοκίνητο είναι ρυθμιζόμενα: από τα αμορτισέρ και τις αντιστρεπτικές ράβδους μέχρι το σύστημα ABS. Οι σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος δε, φιλοξενούν ένα πανίσχυρο σύστημα πέδησης που περιλαμβάνει 6-πίστονες δαγκάνες στους τροχούς του εμπρός άξονα και τετραπίστονες σε αυτού του πίσω, με αεριζόμενους δίσκους και στους τέσσερις τροχούς. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα φιλικό κτήνος που ζυγίζει λιγότερα από 1.400 κιλά με το σύστημα κλιματισμού.

Σημαντικό ρόλο παίζει φυσικά και η αεροδυναμική, γι’ αυτό η Mercedes-AMG εξόπλισε το πιο πρόσφατο αγωνιστικό της με ένα ολοκληρωμένο bodykit που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραγωγή της μέγιστης δυνατής downforce αλλά και την απαραίτητη ψύξη των μηχανικών μερών. Το… piece de resistance του αεροδυναμικού bodykit είναι βεβαίως η μεγάλη και ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή. Τις ερχόμενες εβδομάδες, πριν ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν και μαζί με αυτήν, οι παραδόσεις των πρώτων Mercedes-AMG GT2 στους τυχερούς ιδιοκτήτες, η εταιρία θα υποβάλει το νέο αγωνιστικό της σε ένα εκτενές πρόγραμμα δοκιμών ενώ περαιτέρω αξιολογήσεις είναι ήδη προγραμματισμένες για το GT2 European Series.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H. Samuelsson: Πεταμένα λεφτά η επιδότηση “συμβατικών” αυτοκινήτων.

cars

Η Volvo ανακοίνωσε νέο ηλεκτρικό μοντέλο για τον Μάρτιο του 2021!

cars

Ο ακροδεξιός Βίλντερς δεν θα είναι πρωθυπουργός της Ολλανδίας, παρά τη νίκη στις εκλογές

cars

Το Pininfarina Battista τρομάζει με την επιτάχυνση του

cars

Hyundai NEXO. Εκπέμπει καθαρό οξυγόνο

cars

Η ομάδα ABT CUPRA XE έτοιμη για τη σεζόν 2023

cars

Peugeot 3008 1.5 BlueHDi. Ακόμη καλύτερο

cars

A112 Abarth. H τελευταία δημιουργία του Carlo Abarth

cars

Έκανε πρεμιέρα το «Σαν ψέμα» στο Open και το Χ βρήκε τη νέα του αγαπημένη απογευματινή συνήθεια

Bury