CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes B-Class – Aνανεώθηκε και ήρθε και στη χώρα μας

Η ανανεωμένη B-Class είναι ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Οι μοναδικές σπορτίφ της αναλογίες, ο πολυμορφικός εσωτερικός της χώρος, οι μοντέρνες τεχνολογίες και η τελευταία γενιά του συστήματτος πολυμέσων MBUX που ενσωματώνει διασφαλίζουν, ότι το νέο Sports Tourer της Mercedes‑Benz είναι πάντα έτοιμο για όλες τις μεγάλες και μικρές περιπέτειες της καθημερινότητας. Το ανανεωμένο μπροστινό τμήμα τραβά αμέσως την προσοχή. Οι νέας σχεδίασης, προαιρετικοί προβολείς τεχνολογίας LED, ο σπορ προφυλακτήρας και η επένδυση ψυγείου δίνουν έναν αέρα δυναμισμού στη νέα B-Class ιδίως χάρη στην ομαλή μετάβαση προς το συμπαγές πίσω μέρος της καμπίνας.

Το Sports Tourer αποδεικνύει τις σπορτίφ φιλοδοξίες του, μεταξύ άλλων, με τους εξωτερικά επίπεδους τροχούς σε πέντε επιπλέον σχέδια και διαστάσεις έως 19 ίντσες, στα οποία περιλαμβάνονται και οι προαιρετικές ζάντες αλουμινίου πολλαπλών ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο με στεφάνη επίσης σε πολύ γυαλιστερό μαύρο για την έκδοση AMG Line. Επιπλέον, και το πίσω τμήμα αποπνέει δυναμισμό και πυγμή: τα νέα πίσω φώτα δύο τμημάτων διαθέτουν τεχνολογία LED στον βασικό εξοπλισμό και υπογραμμίζουν το επιβλητικά φαρδύ πίσω τμήμα. Υποστηρικτικά λειτουργούν και οι αεροτομές που προσαρμόζονται πλευρικά στο πίσω παρμπρίζ βελτιώνοντας την αεροδυναμική. Η νέα B-Class διατίθεται σε δέκα διαφορετικά ακρυλικά/μεταλλικά και ειδικά χρώματα βαφής.

Το εσωτερικό της νέας B-Class δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία. Στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος περιλαμβάνονται οι δύο μονάδες οθόνης 10,25 ιντσών δημιουργώντας την αίσθηση μίας ευρείας οθόνης που μοιάζει να αιωρείται στον χώρο. Οι τρεις στρογγυλοί αεραγωγοί που θυμίζουν αεριοστρόβιλους, χαρακτηριστικοί της Mercedes-Benz, παραπέμπουν στον κόσμο της αεροπλοΐας. Η εξελιγμένη κεντρική κονσόλα εκφράζει την υψηλή τεχνολογίοα που διαθέτει η ανανεωμένη B-Class χάρη στην εμφάνιση Black Panel, ενώ το νέας γενιάς τιμόνι που την εξοπλίζει είναι επενδυμένο με δέρμα νάπα στον βασικό εξοπλισμό. Στην έκδοση εξοπλισμού AMG, διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά και θερμαινόμενο  τιμόνι.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων της νέας B-Class έχει επίσης ανανεωθεί και εξηλεκτριστεί. Με επιπλέον 48 volt στο ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος και αυξημένη ισχύ κατά 10 kW, υποστηρίζονται σημαντικά οι λειτουργίες κατά την εκκίνηση. Για τους πελάτες της νέας B-Class, η κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG) βελτιώνει επίσης αισθητά την άνεση: μειώνει τους θορύβους και τους κραδασμούς κατά την εκκίνηση σε σύγκριση με μια συμβατική μίζα και επιτρέπει την «ελεύθερη κύλιση» με απενεργοποιημένο τον κινητήρα κατά τη σταθερή πορεία. Επιπλέον το σύστημα RSG ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση και, έτσι, τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 volt καθώς και την μπαταρία 48 volt. Η ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αξιοποιείται κατά την επιτάχυνση, για να υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Τα υβριδικά plug-in μοντέλα της ανανεωμένης B-Class (Mercedes-Benz B 250 e, κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο 1,2-0,9 l/100 km, ηλεκτρική κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο 17,4-15,4 kWh/100km, εκπομπές CO2  σε μικτό κύκλο 27-20g/km) εξοπλίζονται με μία βελτιωμένη μπαταρία υψηλής τάσης. Η διαδικασία φόρτισης έχει επίσης βελτιωθεί: πέρα από την κανονική φόρτιση με 3,7 kW, η βελτιωμένη μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως. Επιπλέον, οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά – μια απλή και εύκολη διαδικασία φόρτισης, ιδίως στην καθημερινότητα. Ο ηλεκτροκινητήρας της νέας B-Class έχει επίσης εξελιχθεί και αποδίδει πλέον ισχύ 80 kW, αυξημένη κατά 5 kW.

Oι τιμές της ανανεωμένης B-Class στη χώρα μας διαμορφώνονται ως εξής:

B 200 B 220 4MATIC B 250 4MATIC B 250 e B 200 d B 220 d
  43.500 €   50.900 €   55.100 €   57.100 €   53.900 €   58.200 €

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η BMW θα είναι έτοιμη για την απαγόρευση των Μ.Ε.Κ.

cars

Αυτοκίνητα: Τα ηλεκτρονικά καύσιμα θα εκπέμπουν πέντε φορές πάνω CO2 από τα ηλεκτρικά

cars

Ρεκόρ μακρύτερης συνεχόμενης πλαγιολίσθησης από την Porsche Taycan.

cars

Formula 1 – Αλλάζει αγωνιστικούς διευθυντές το μισό grid!

cars

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 1-0 στο 27′ ο Κίνι

Bury

Maserati Ghibli Hybrid. Η Maserati στην εποχή του εξηλεκτρισμού!

cars

Lotus Emira. Γράφει ιστορία ως το τελευταίο βενζινοκίνητο της!

cars

Fiat 500e. Το στιλ συναντά τη τεχνολογία

cars

KIA XCeed. Η «αποκάλυψη» των μυστικών του

cars