CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes-Benz: 32 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2022!

Η Mercedes-Benz φέρεται να έχει δώσει το πράσινο φως για την υλοποίηση ενός εξαιρετικά επιθετικού πλάνου για την επόμενη 3-ετία. Ενός πλάνου που θα δει την γερμανική εταιρία να μεγαλώνει και να ανανεώνει την γκάμα της με 32 μοντέλα, εστιάζοντας παράλληλα στον εξηλεκτρισμό ούτως ώστε να μειωθεί ο μέσος όρος εκπομπών ρύπων του στόλου της και να μην αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα με τα βαριά πρόστιμα που προβλέπονται σε περιπτώσεις όπου αυτός υπερβαίνει τα θεσπισμένα όρια.

Παραδόξως, το πλάνο της εταιρίας ξεκινάει από το άνω άκρο της γκάμας της όμως, καθώς ετοιμάζεται η διαφαινόμενη επιστροφή της θρυλικής SL. Αυτό αναμένεται να επισημοποιηθεί με την παρουσίαση του νέου μοντέλου κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του 2021 ενώ ήδη εξελίσσεται ο αντικαταστάτης της S-Class που αναμένεται να λειτουργήσει για άλλη μία φορά ως αιχμή του δόρατος για τις νέες τεχνολογίες της γερμανικής φίρμας, όπως έχει κάνει τα τελευταία 50 χρόνια περίπου. Μένει να δούμε αν η Mercedes αποφασίσει να παρουσιάσει το νέο μοντέλο για την 50η επέτειο από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 1972 ή νωρίτερα… Αυτό που ακούγεται πάντως είναι πως η νέα S-Class θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως sedan καθώς η Coupe και η Cabriolet θα διακοπούν λόγω χαμηλών πωλήσεων. Συνεχίζοντας στην ίδια περιοχή, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα δούμε και 2 τουλάχιστον, νέες Mercedes-AMG με την πρώτη να είναι η plug-in υβριδική GT 4-Door Coupe με τα 800 άλογα και η άλλη, η πλέον σκληροπυρηνική Black Series έκδοση της GT. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε βεβαίως και το λανσάρισμα της έκδοσης παραγωγής της One, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει όσο οι μηχανικοί προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο του πώς να κάνεις έναν κινητήρα F1 να πληροί τις προδιαγραφές ρύπων της Ε.Ε.

Σε πιο… “βατά” μονοπάτια, περιμένουμε από την Mercedes να παρουσιάσει από ώρα σε ώρα την ανανεωμένη E-Class και τη νέα C-Class ενώ αναμένονται εξελίξεις και στην Smart που έχοντας λάβει την ώθηση από την συνεργασία με την Geely, όχι μόνο θα ανανεώσει την γκάμα της με την παρουσίαση των νέων ForTwo και ForFour αλλά θα την μεγαλώσει κιόλας. Η εξέλιξη της Smart συνδέεται και με τον εξηλεκτρισμό της Mercedes-Benz καθώς, όπως έχουμε πει, έχει μετατραπεί σε μία αμιγώς ηλεκτρική εταιρία. Στο ίδιο θέμα, μέσα στην επόμενη 3-ετία θα δούμε και 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα να προστίθενται στην “EQ” οικογένεια της εταιρίας. Οι εκδόσεις παραγωγής των EQA και EQS, για να καλυφθούν τα δύο άκρα της γκάμας με ένα entry-level μοντέλο και μία ναυαρχίδα καθώς και οι EQB, EQE και EQG. Αυτά τα 5 μοντέλα είναι το αποτέλεσμα ενός προγράμματος εξέλιξης 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αν γίνουν πραγματικότητα οι προσδοκίες των ιθυνόντων της Mercedes, θα βάλει την εταιρία για τα καλά στον χάρτη των κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε δε και τα plug-in υβριδικά, στα οποία ποντάρουν πολλά οι Γερμανοί αφού μέχρι το τέλος του 2020, σκοπεύουν να προσφέρουν 20 διαφορετικά μοντέλα με αυτού του είδους  κινητήριο σύνολο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η BMW θυμάται την E36 M3 Compact.

cars

Off-road Nissan GT-R 600 ίππων; Περιττό, αλλά τόσο μα τόσο υπέροχο!

cars

Τι παίρνεις αν διασταυρώσεις το 500X με το 500L; Το 500XL φυσικά!

cars

Abarth 595 Scorpioneoro & 595 Monster Energy Yamaha. Aμφότερα αγριεμένα

cars

Ares Design Wami Lalique Spyder. Και τώρα, κάτι διαφορετικό.

cars

Ηλεκτρικό muscle car; Ναι, από την Dodge, το 2024!

cars

Europa Conference League: Άστον Βίλα και Φιορεντίνα περιμένουν Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στους «4»

cars

Νέο Volkswagen Golf GTI TCR. Απευθείας από τις πίστες

cars

Με δυο οδηγούς η M-Sport Ford στο WRC 2024

cars