CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes-Benz E-Class facelift. Σοφιστικέ, πολυτελής και σύγχρονη!

Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί ποτέ, αλλά χάρη στην μακρόχρονη ιστορία της η E-Class είναι το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις για την Mercedes-Benz. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1946 και έχοντας φτάσει στην 10η γενιά της, με περισσότερα από 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα να έχουν βρει σπίτι σε όλα αυτά τα χρόνια, θεωρείται από πολλούς “η καρδιά της εταιρίας”. Μία καρδιά που πρέπει να διατηρείται σε άριστη κατάσταση, γι’ αυτό η γερμανική φίρμα προχώρησε σε μία ουσιαστική ανανέωση.

Σχεδιαστικά, οι αλλαγές είναι διακριτικές αλλά ταυτόχρονα εμφανείς. Η E-Class facelift απέκτησε νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέα γρίλια με περισσότερο χρώμιο και το αστέρι σε πρώτο πλάνο καθώς και νέα φωτιστικά σώματα με τα εμπρός να είναι full-LED σε κάθε έκδοση με την προαιρετική, Multibeam LED αναβάθμιση να προσφέρει το κάτι παραπάνω για όποιον το επιθυμεί. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η βασική έκδοση είναι πλέον η “Avantgarde Line” ενώ η AMG Line προσθέτει πολλές σπορ λεπτομέρειες και η Exclusive Line εστιάζει στην πολυτέλεια. Παράλληλα με την sedan και την station wagon έκδοση, η Mercedes-Benz ανανέωσε και την All-Terrain που πλησιάζει, αισθητικά τουλάχιστον, περισσότερα στα SUV της μάρκας.

Οι αλλαγές είναι ακόμα μεγαλύτερες στο εσωτερικό, όπου για άλλη μία φορά την παράσταση κλέβει το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX με την οθόνη των 12,25 ιντσών που συμπληρώνεται από μία ακόμα, όμοια οθόνη για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων – προαιρετικά είναι διαθέσιμες και δύο μεγαλύτερες, 12,3 ιντσών. Νέο είναι και το πολυλειτουργικό τιμόνι που διαμορφώνεται ανάλογα με την έκδοση της E-Class ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα πολυάριθμα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης όπως το Active Brake Assist, το Active Speed Limit Assist, το Active Distance Assist Distronic και πολλά ακόμα “Active” (βλ. Blind Spot Assist, Stop-and-Go Assist, Steering Assist κλπ) που τοποθετούν την E-Class στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στην τεχνολογία με την οποία εξοπλίζεται.

Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων δε, αποτελείται μεταξύ άλλων από 7 plug-in υβριδικές εκδόσεις είτε με βενζινοκινητήρα, είτε με πετρελαιοκινητήρα, πισωκίνητες ή τετρακίνητες και είτε με το sedan αμάξωμα είτε με το station wagon. Οι ιπποδυνάμεις ξεκινούν από τα 156 άλογα και καταλήγουν στα 367 για τους βενζινοκινητήρες ενώ οι πετρελαιοκινητήρες είναι διαθέσιμοι από 160 έως 330 ίππους. Για πρώτη φορά, ένας τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης συνδυάζεται με το EQ Boost σύστημα ενώ επίσης για πρώτη φορά, ο εξακύλινδρος εν σειρά M256 τοποθετείται στο engine bay της E-Class.

Αν αναζητάς την κορυφαία έκδοση δε, η Mercedes-AMG παρουσίασε και την E53 4Matic που προσφέρει αναβαθμισμένο look με σπορ πινελιές σε ολόκληρο το αμάξωμα και την καμπίνα καθώς και έναν εξηλεκτρισμένο 3-λιτρο βενζινοκινητήρα 435 ίππων και 520 Nm ροπής που συμπληρώνεται από το EQ Boost σύστημα το οποίο προσφέρει 22 ίππους και 250 Nm ροπής επιπλέον για σύντομο χρονικό διάστημα. Οι πωλήσεις της E-Class facelift θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2020 με την τιμή της να ανακοινώνεται πλησιέστερα στο λανσάρισμα της στην αγορά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Tesla ανακαλεί δύο εκατομμύρια οχήματα εξαιτίας του αυτόματου πιλότου – Οι καταγγελίες, τα δυστυχήματα και η έρευνα που οδήγησαν στην απόφαση

cars

Νέο Mitsubishi L200. Oλική αλλαγή

cars

Πλήρως και αποκλειστικά ηλεκτρική η Bentley από το 2030!

cars

Ford Ranger Stormtrak. Νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής  

cars

Βρέθηκε Ferrari που είχε κλαπεί από οδηγό Formula πριν από 29 χρόνια

cars

Tα Plug-in Hybrid της Jeep. Tα plug in hybrid μοντέλα στην αφετηρία

cars

Η Volvo ετοιμάζει για το 2023 το XC100 Recharge!

cars

Νέο Mini Countryman. Ανανεωμένο

cars

Ford. Με εξαιρετικό χρηματοδοτικό τα Puma & Kuga

cars