CARSNEWS
NEW MODELS

Mercedes-Benz: Iδιαίτερα προσοδοφόρα η AI τεχνολογία

Όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο η τάση για καινοτομία που ωθεί τη Γερμανική εταιρία να επενδύει συνεχώς στην τεχνολογία πίσω από το infotainment σύστημά της, MBUX. H Mercedes-Benz θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα γνωρίσει μία τεράστια άνθιση στον χώρο του Αυτοκινήτου, τα επόμενα χρόνια. Για την ακρίβεια, από το 1,5 δις ευρώ που κυμαίνεται σήμερα ολόκληρη η αγορά AI (περιλαμβάνοντας το λογισμικό, το hardware αλλά και τις in-car υπηρεσίες), το ποσό αυτό θα εκτοξευτεί στα 20 δις ευρώ, το 2025!

Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, όπως η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση αποτελούν τα επόμενα μεγάλα βήματα, έτσι και το λογισμικό που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη θα καταστεί πραγματικό χρυσωρυχείο, για όσους το διαθέτουν και μπορούν να το προσφέρουν. Γι’ αυτό το λόγο και η Mercedes-Benz επενδύει μεγάλα ποσά προς αυτή την κατεύθυνση, ενεργώντας μόνη, χωρίς να μπαίνει στη λογική να συνεργαστεί με κάποιον άλλο μεγάλο παίκτη, όπως η Google ή η Apple.

Πρόσφατα γράφαμε για τις νεότερες αναβαθμίσεις του συστήματος, οι οποίες θα περιλαμβάνουν περισσότερες γλώσσες αλλά και τοπικές διαλέκτους ανά τον πλανήτη, ώστε η εμπειρία του χρήστη να είναι όσο το δυνατό πιο φυσική. Συνεχώς προστίθενται επίσης νέες εφαρμογές και λειτουργίες, οι οποίες περιλαμβάνουν μέχρι και προβλέψεις για τα αστρολογικά! Βαρύτητα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, θα δοθεί στις φωνητικές εντολές, αφού αποτελούν τον πιο ασφαλή τρόπο διεπαφής με τον οδηγό, χωρίς να απαιτούν την απόσπαση της προσοχής του από το δρόμο.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην υπάρχει άμεσο οικονομικό κέρδος για τη φίρμα -πέρα από την εμπειρία του χρήστη- δεν θα αργήσει όμως η ώρα που η Mercedes-Benz θα δρέψει τους καρπούς των επενδύσεών της, πουλώντας τεχνογνωσία σε άλλες εταιρίες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η γυμνή αλήθεια του διπλοκάμπινου pickup της Hyundai

cars

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα “βραχυκυκλώνουν” στην παραγωγή μπαταριών

cars

Delage D12: Ένα δωδεκακύλινδρο hypercar για τριάντα τυχερούς

cars

Απίστευτο: Σταμάτησε στην αριστερή λωρίδα για να πάρει οδηγίες! (Video)

cars

Αυτή είναι μια από τις 24 συνολικά Lancia Hyena που υπάρχουν στον κόσμο

cars

Κορωνοϊός: Εργοστάσιο της Mercedes-Benz ετοιμάζεται να κλείσει λόγω ελλείψεων

cars

Προετοιμάζεται το νέο Jeep Grand Cherokee

cars

H Peugeot θα διατηρήσει το 108 στην γκάμα της

cars

Νέα διάκριση για τα Peugeot 208 και 2008

cars