CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes-Benz Project Gelandewagen! Μία G-Class μεταμορφώνεται σε αγωνιστικό!

Με την πρώτη ματιά στο Project Gelandewagen αρχίζουν να δημιουργούνται πολλά ερωτήματα: Ποιος; Πού; Πότε; Γιατί; Η συγκεκριμένη G-Class μοιάζει τόσο ξένη αλλά ταυτόχρονα τόσο… σωστή. Τι είναι όμως; Ας ξεκινήσουμε από τα πιο απλά λοιπόν, πριν προχωρήσουμε στα “ενδότερα”. Το Project Gelandewagen είναι ένα έργο τέχνης και όχι μία έκδοση που πρόκειται να περάσει στην παραγωγή, ούτε καν ένα πρωτότυπο. Μία δημιουργία που μοναδικό σκοπό έχει την εξερεύνηση “μελλοντικών εκδοχών της πολυτέλειας και της επιθυμίας για ομορφιά και το εξαιρετικό”, που ακούγεται αρκετά επιτηδευμένο αλλά τι να κάνουμε.

Το εν λόγω έργο τέχνης λοιπόν, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gorden Wagener και του ιδρυτή της Off-White και Men’s Artistic Director στην Louis Vuitton, Virgin Abloh. Μία G-Class όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν. Χαμηλωμένη σε ακραίο βαθμό, με νέους προφυλακτήρες, φαρδύτερα φτερά  και νέες ζάντες ελαφρού κράματος που “ντύνονται” με ελαστικά που αφενός δηλώνουν την ονομασία του “έργου τέχνης” και αφετέρου παραπέμπουν σε αγωνιστικές κατασκευές – όπως και οι χαρακτηριστικές απολήξεις της εξάτμισης που ξεπροβάλλουν από τα μαρσπιέ στο πλάι του οχήματος.  Ούτε το χρώμα, ούτε τα σημεία που φαίνεται να απουσιάζει αυτό είναι τυχαία καθώς οι δύο άνδρες ήθελαν να αφαιρέσουν οτιδήποτε περιττό πάνω από την G-Class για να τονίσουν τον “μονολιθικό χαρακτήρα” της ενώ οι ατέλειες βρίσκονται εκεί για να δημιουργήσουν μία αίσθηση “διαχρονικής απλότητας”.

Η ίδια φιλοσοφία συνεχίζεται και στο εσωτερικό που φαίνεται με δυσκολία από τα δίχτυα που κυριαρχούν στα παράθυρα. Ολόκληρο το ταμπλό έχει αφαιρεθεί και την θέση του έχει πάρει ένα “καθαρό” και απλουστευμένο σχέδιο με αναλογικά όργανα που έρχονται σε αντίθεση τόσο με το τιμόνι όσο και με τα καθίσματα που μοιάζουν να προέρχονται από μονοθέσιο της F1. Δεν ξέρω λοιπόν αν τα ερωτήματα σου απαντήθηκαν αλλά αυτό που αξίζει να σημειώσουμε πριν κλείσουμε, είναι ότι μία ρέπλικα του Project Gelandewagen θα δημοπρατηθεί  στην επερχόμενη δημοπρασία της RM Sotheby’s με τα έσοδα να πηγαίνουν σε μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση που υποστηρίζει διεθνώς δημιουργικές κοινότητες. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να δούμε το Project Gelandewagen να παίρνει σάρκα και οστά έστω και ως one-off…

The post Mercedes-Benz Project Gelandewagen! Μία G-Class μεταμορφώνεται σε αγωνιστικό! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέα Mercedes-Benz C-Class. Επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια στη κατηγορία της και όχι μόνο

cars

Η Toyota εξακολουθεί να πιστεύει στο Aygo.

cars

Skoda Kamiq Monte Carlo στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

cars

Τριήμερο ποιοτικών μεταχειρισμένων BMW στην Παπαδόπουλος AE

cars

Το νέο DS7 έφτασε και στην Ελλάδα

cars

VW ID. 2 all concept: Ηλεκτρικό, με αυτονομία έως 450 χλμ. και τιμή κάτω από τα 25.000 ευρώ

cars

Fiat Hybrid. Εξοικείωση με τον υβριδισμό

cars

Renault. Ηγείται στην Ευρώπη με τα Clio και ZOE,

cars

Jeep Wrangler Rubicon 392. Όχι απλά ένα Wrangler με V8!

cars