CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes-Benz Vans. Νέα «Electric Versatility Platform» για το καινούριο eSprinter

Η Mercedes-Benz Vans κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό των προϊόντων της. Όλα τα μοντέλα της θα διατίθενται με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με έμφαση στην αξιοπιστία, την ποιότητα και το βέλτιστο συνολικό κόστος χρήσης (TCO). Για ακόμη υψηλότερη προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της στο μέλλον, η Mercedes-Benz Vans ανέπτυξε τη νέα Electric Versatility Platform για την κατηγορία των μεγάλων Vans. Αυτή η πρωτοποριακή πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης θα αποτελέσει τη βάση για το eSprinter επόμενης γενιάς. Τα κύρια στοιχεία της νέας πλατφόρμας είναι τρία δομικά τμήματα που επιτρέπουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία κατά την ανάπτυξη και τη σχεδίαση διαφορετικών τύπων αμαξωμάτων. Με αυτό τον τρόπο, διαμορφώσεις αμαξώματος οι οποίες ήταν προηγουμένως διαθέσιμες μόνο για οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι πλέον εφικτές και με ηλεκτροκίνηση.

Η Mercedes-Benz είναι πεπεισμένη για τα οικολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και θα συνεχίσει να προωθεί τα σχέδιά της με στόχο να προσφέρει ηλεκτροκίνητα Vans για όλες τις κατηγορίες. Η Mercedes-Benz Vans επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού και επιδιώκει να πρωτοστατήσει στα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης επισπεύδοντας την ανάπτυξη της νέας Electric Versatility Platform για την κατηγορία των μεγάλων Vans. Αυτή η πρωτοποριακή πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης θα υποστηρίξει το eSprinter επόμενης γενιάς, με στόχο να προσφέρει τις υψηλότερες επιδόσεις στην κατηγορία του. Με μια επένδυση 350 εκατομμυρίων ευρώ, η Electric Versatility Platform θα παίξει καίριο ρόλο στα σχέδια της Mercedes-Benz Vans για μεταφορές με μηδενικές εκπομπές και θα προσφέρει βέλτιστες λύσεις για όλους τους κλάδους μεταφορών. Επιπλέον, το eSprinter επόμενης γενιάς θα παράγεται με ουδέτερο ισοζύγιο CO2 κάτι που αποτελεί άλλο ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της Daimler “Ambition 2039”».

Σήμερα, η Mercedes-Benz Vans είναι ήδη ο ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με μερίδιο άνω του 30% στις κατηγορίες μεσαίων και μεγάλων Vans στην Ευρώπη. Μετά το eVito και το eSprinter, η Mercedes-Benz Vans σκοπεύει να αναπτύξει το eCitan, ώστε να καλύψει όλες τις κατηγορίες ελαφρών επαγγελματικών με ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας.

 

 

The post Mercedes-Benz Vans. Νέα «Electric Versatility Platform» για το καινούριο eSprinter first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Honda. Με πληθώρα ανανεωμένων μοντέλων το 2021

cars

Οι Αθανασούλας – Ζακχαίος στο Ράλλυ Ακρόπολις

cars

Genesis GV80. Ο νέος “παίκτης” στην κατηγορία των SUV πολυτελείας!

cars

Audi. Στέφθηκε πρωταθλήτρια στο DTM

cars

Groupe Renault. Σε πλήρη «ηλεκτρική» επίθεση

cars

Volvo. Συνεργάζεται με την Northvolt για την εξέλιξη και την παραγωγή μπαταριών

cars

Hyundai και Ineos συνεργάζονται στο υδρογόνο.

cars

Skoda 1905. Ήταν ημέρες Χριστουγέννων

cars

Mercedes GLA 200. Ολιστική αναβάθμιση

cars