CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes GLA. Προσεγμένη σε όλα της

Οι άνθρωποι της Mercedes  έχουν αποδείξει πολλές φορές και συνεχίζουν να το κάνουν με κάθε μοντέλου που αντικαθιστούν, πως δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη. Αυτό συνέβη και με το παραπάνω και στη περίπτωση της δεύτερης γενιάς της GLA. Μίας γενιάς η οποία έχει όλα τα εχέγγυα όχι απλώς να συνεχίσει την επιτυχία της προκατόχου της, αλλά να τη διευρύνει και μάλιστα σημαντικά. Ας δούμε όμως ποια είναι τα εχέγγυα αυτά.

SUV χαρακτήρας

Η δεύτερη γενιά της GLA έχει ένα σαφή και ξεκάθαρο σχεδιαστικό προσανατολισμό, ο οποίος φωνάζει  πως πρόκειται για SUV μοντέλο. Ελαφρώς πιο κοντή με μεγαλύτερο μεταξόνιο, πιο πλατιά και κυρίως πιο ψηλή, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τον αισθητικό της χαρακτήρα.  Ταυτόχρονα οι μυώδεις επιφάνειες και οι μικροί πρόβολοι ξεκαθαρίζουν αμέσως την ταυτότητα ενός SUV το οποίο επιπλέον είναι πολύ αεροδυναμικό, με συντελεστή Cd που ξεκινά από το 0,28. Ως γνήσιο SUV, η νέα GLA έχει αποκτήσει πιο λειτουργικό προφίλ, χάρη σε λεπτομέρειες όπως οι πόρτες που καλύπτουν τα μαρσπιέ προκειμένου να μην λερώνεσαι στο μπες-βγες, αλλά και τα πίσω φώτα που είναι χωρισμένα σε δύο μέρη. Έτσι, το αυτοκίνητο είναι ορατό στο σκοτάδι ακόμα και με την πίσω πόρτα ανοιχτή, ενώ το άνοιγμά της τελευταίας έχει γίνει μεγαλύτερο για πιο εύκολη φόρτωση.

Ποιότητα και τεχνολογία στο εσωτερικό

Πολύ μεγάλες και σημαντικές είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό. Εκτός την τεράστια αναβάθμιση σε ποιότητα και ψηφιακή τεχνολογία, η καμπίνα της GLA έχει αναβαθμιστεί και στην ευρυχωρία. Χάρη στα τρία εκατοστά που αυξήθηκε το μεταξόνιο, υπάρχουν έως και 11,6 εκατοστά περισσότερα για τα γόνατα των πίσω επιβατών, ενώ σημαντικά μεγαλύτερο είναι και το συνολικό πλάτος. Αισθητό είναι το όφελος και στον χώρο αποσκευών που έφτασε τα 435 λίτραα αποκτώντας παράλληλα στάνταρ διπλό πάτωμα και τη δυνατότητα για αυξομείωση χάρη στο συρόμενο πίσω κάθισμα. Το τελευταίο μπορεί να έχει πλάτη που χωρίζεται είτε σε αναλογία 40:60 είτε σε 40:20:40, για να διαμορφώνεις την καμπίνα ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και να χωρούν ογκώδη αντικείμενα.


Ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία της υποβοήθησης του οδηγού, διατίθεται στη νέα GLA. Το Driving Assistance Package, όπως ονομάζεται συνολικά το σύστημα, έχει επιπρόσθετες λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν ακόμα πιο εξελιγμένη αυτόνομη οδήγηση, έλεγχο διασταυρώσεων, ακόμα και την αυτόματη δημιουργία διαδρόμου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ακινητοποίησης σε αυτοκινητόδρομο. Βεβαίως είναι αυτονόητη και η ύπαρξη όλων εκείνων των συστημάτων που διατηρούν το αυτοκίνητο στην επιθυμητή πορεία και που ελέγχουν την εγρήγορση του οδηγού, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Με πληθώρα εκδόσεων

Ξεκινώντας από τα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα, να σημειώσουμε πως υπάρχουν επτά εκδόσεις βενζίνης από 1300 κυβικά μέχρι την 45 AMG με 387 ίππους. Για τους λάτρεις του  πετρελαίου υπάρχουν εκδόσεις που ξεκινούν από τους 116 και φτάνουν μέχρι και τους 190 ίππους, ενώ τόσο οι βενζινοκίνητες όσο και οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις έχουν κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με ποιόν κινητήρα θα επιλέξετε. Τέλος υπάρχει και η plug-in υβριδική έκδοση της GLA η 250e με την οποία μπορείτε να κινηθείτε έως 68 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Αντίστοιχα πολλές είναι και οι επιλογές σε εξοπλιστικές εκδόσεις.

 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα Bentley Flying Spur V8 εστιάζει στον οδηγό!

cars

Νέο Audi Α3 Sportback. Διαθέσιμο από 22430 Ευρώ

cars

Η νέα BMW M4 δοκιμάζεται στο όριο στην Πράσινη Κόλαση.

cars

Jaguar Vision Gran Turismo. Πανέμορφη και πανίσχυρη αλλά εικονική.

cars

Ποιο είναι ταχύτερο; Το Mini Clubman JCW, το Audi S3 ή η Mercedes-AMG CLA 35;

cars

Η Abt γιορτάζει με ένα Audi RS6 Avant 800 ίππων!

cars

ΗΠΑ: Oι Χούθι έχουν εξαπολύσει τουλάχιστον 50 επιθέσεις εναντίον πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης, σύμφωνα με το Πεντάγωνο

cars

BMW – Μήπως να αγοράζαμε λιγότερα νέα αυτοκίνητα;

cars

Με 1.050 άλογα, αυτές οι BMW M4 δεν ισιώνουν πουθενά!

cars