CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes GLS AMG 63 & GLE AMG 63. Θηρία

To τελευταίο διάστημα οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο «πόλεμο» για το ποια θα κατασκευάσει το ισχυρότερο SUV, με αποτέλεσμα να έρχονται στη δημοσιότητα συνεχώς καινούρια μοντέλα με θηριώδεις πραγματικά ιπποδυνάμεις. Μετά λοιπόν την Aston Martin DBX και μόλις χθες το Audi Q8 RS, σήμερα ήταν η σειρά της Mercedes η οποία μάλιστα παρουσίασε όχι ένα αλλά δύο τέτοιες δημιουργίες.

Η πρώτη είναι η GLE AMG 63  η οποία δέχθηκε τόσο τις αισθητικές όσο κυρίως τις μηχανικές επεμβάσεις της AMG προκειμένου να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Περά από το εμφανές, τόσο εξωτερικά όσο βεβαίως και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου Θα πρέπει να σημειώσουμε πως κάτω από το καπό βρίσκεται ένας διτούρμπινός V8 κινητήρας, τεσσάρων λίτρων ο οποίος στην AMG έκδοση αποδίδει 571 άλογα και 750 Nm ροπής, ενώ στην AMG S 612 ίππους και 850 Nm ροπής.   Ο κινητήρας συνδυάζεται με  αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων , με την  ¨απλή¨ έκδοση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4’’, ενώ η S έκδοση είναι ταχύτερη κατά 0,2 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και των δύο περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, ενώ μπορεί να αυξηθεί στα 280 χλμ/ώρα εάν τοποθετηθεί το AMG Driver’s πακέτο.

Για όσους οι διαστάσεις της GLE είναι λίγες και θέλουν κάτι μεγαλύτερο και ακόμη πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό, υπάρχει η GLS 63 AMG. Kαι εδώ έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες σχεδιαστικές αλλαγές, ενώ σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη είναι ίδια με την GLE 63S καθώς το τετράλιτρο V8 biturbo μηχανικό σύνολο αποδίδει 612 ίππους και 850 Nm ροπής.

τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,2 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη) και 280 χλμ/ώρα εάν τοποθετηθεί το AMG Driver’s πακέτο. Και στην περίπτωση της GLS 63 AMG υπάρχει αυτόματο κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς, με το μοντέλο να διαθέτει αερανάρτηση.

Related Articles

A112 Abarth. H τελευταία δημιουργία του Carlo Abarth

cars

Κακοποιούσε σεξουαλικά την ανιψιά του από τα 8 έως τα 13 της χρόνια

cars

Αυτό είναι το Lexus LF-30 με 544 ίππους και “gullwing” πόρτες!

cars

Νέο Mitsubishi L200. Oλική αλλαγή

cars

Γεωργία – Ελλάδα, σήμερα στις 19:00 στον Alpha – Νίκη και φύγαμε για Γερμανία

cars

Genesis X. Αθλητική κομψότητα σε βιώσιμη συσκευασία.

cars

Ο Πολάκης αποθεώνει τον Κασσελάκη: Η πιο σοβαρή αριστερή πρόταση τα τελευταία 30 χρόνια

cars

Ferrari 288 GTO. Το ξεχασμένο κτήνος που δεν έτρεξε ποτέ στο Group B.

cars

Το νέο VW Passat πήρε το πράσινο φως για το 2023!

cars