CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes-Maybach GLS 600. Η γερμανική εκδοχή της υπερ-πολυτέλειας.

Αν περιμένεις διακριτικότητα, καλύτερα να αποστρέψεις το βλέμμα σου. Η Mercedes-Maybach GLS 600 που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Los Angeles δεν ήρθε για να κάνει φίλους. Δεν κρατάει χαμηλά την μπάλα ούτε ψιθυρίζει. Ήρθε ως το αντίπαλον δέος της Bentley Bentayga και του Range Rover προσφέροντας την γερμανική εκδοχή της υπερ-πολυτέλειας στην κατηγορία των SUVs. Χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του τεράστιου, χλιδάτου μοντέλου αλλά και της διάθεσης της εταιρίας, είναι το παράδειγμα που επέλεξε για τις φωτογραφίες.

Γενικά πάντως, η GLS 600 κοσμείται από μία χαρακτηριστική γρίλια με κάθετες μπάρες, ζάντες 22 ιντσών (προαιρετικά 23’’) και άφθονο χρώμιο στη μάσκα, στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, στο περίγραμμα των παραθύρων, στην εξάτμιση και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Κάτι ακόμα που πρέπει να αναφέρουμε, είναι τα ηλεκτρικά σκαλοπάτια που έχουν μήκος 2,06 μέτρων και μέγιστο πλάτος 21 εκατοστών στην περιοχή των πίσω θυρών. Αυτά μπορούν να σηκώσουν έως και 200 κιλά ενώ φωτίζονται με μία LED μπάρα και προβάλλουν το έμβλημα της Maybach εκεί όπου θα πατήσουν οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Όσο για την διχρωμία που βλέπεις, είναι προαιρετική και προσφέρεται σε 8 διαφορετικούς συνδυασμούς αλλά κακά τα ψέματα, η Maybach “φαίνεται” εκεί που θα περνούν τον περισσότερο χρόνο τους οι επιβάτες: στην καμπίνα.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος, είναι ότι απουσιάζει η 3η σειρά καθισμάτων. Η μηχανικοί της γερμανικής εταιρίας κράτησαν όμως το ίδιο μεταξόνιο (3.135 χιλιοστά) οπότε οι επιβάτες των δύο ή τριών πίσω καθισμάτων απολαμβάνουν 1.103 χιλιοστά χώρου για τα πόδια τους καθώς και την δυνατότητα των θέσεων να ξαπλώνουν. Αν 1,1 μέτρα διαθέσιμου χώρου δεν είναι αρκετά, η θέση του συνοδηγού είναι σχεδιασμένη ώστε να μετακινείται προς τα εμπρός, αυξάνοντας τον χώρο για τα πόδια του επιβάτη πίσω από αυτήν στα 1,34 μέτρα. Καθώς αναφερθήκαμε στον αριθμό των πίσω θέσεων, αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλέον πολυτελής έκδοση φιλοξενεί μόλις 4 άτομα, με την Mercedes να προσφέρει την 5-θέσια διαμόρφωση για όποιον την επιθυμεί.

Η Mercedes-Maybach GLS 600 έρχεται ήδη εξοπλισμένη με αεριζόμενα και θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα (φυσικά επενδυμένα με εξαιρετικής ποιότητας δέρμα) με λειτουργία μασάζ και πανοραμική ηλιοροφή ενώ αν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα και ας είμαστε ειλικρινείς, για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει μία Maybach, δεν αποτελούν πρόβλημα, η εταιρία προσφέρει πρακτικά οτιδήποτε επιθυμεί από ένα ψυγειάκι με χώρο για μπουκάλια σαμπάνιας, ασορτί ποτήρια, ένα ειδικό άρωμα, σύστημα ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες, αδιαφανές διαχωριστικό ανάμεσα στα εμπρός και τα πίσω καθίσματα κ.ά.

Για την κίνηση του μεγάλου SUV των 2,7 τόνων φροντίζει ένας twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4 λίτρων που αποδίδει αβίαστα 558 ίππους και 730 Nm ροπής. Όντας mild-hybrid, η λειτουργία EQ Boost παρέχει επιπλέον 22 άλογα και 250 Nm ροπής για περιορισμένο χρονικό διάστημα όταν είναι απαραίτητο. Σύμφωνα με την Mercedes, τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε 4,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h και εδώ θα μπορούσα να πω ότι η GLS 600 εξοπλίζεται φυσικά με το σύστημα τετρακίνησης 4Matic και την E-Active Body Control ανάρτηση και ένα σωρό άλλα πράγματα αλλά έχει σημασία;

Related Articles

Η «θεωρία του κόκκινου» έρχεται να ανατρέψει τα πάντα στη διακόσμηση του σπιτιού

cars

Honda e. Αποφεύγει επιτυχώς τον τάρανδο;

cars

Ford Mustang Mach 1. Με το μαγικό άγγιγμα της Shelby…

cars

Η DS γίνεται η πρώτη premium εταιρία που πιάνει τον στόχο των 95 gr/km!

cars

Ετοιμάζει η Honda ένα νέο CR-Z;

cars

ID.3. Ρεκόρ αυτονομίας

cars

Η νέα Chevrolet Corvette Z06 ακούγεται επική!

cars

Η Opel στην IAA Mobility 2023 του Μονάχου

cars

Οδική… ανασφάλεια: Μεγαλώνει ο κύκλος του αίματος στην άσφαλτο καθώς αυξάνονται οι τροχαίες παραβάσεις

cars