CARSNEWS
F1 & RACES

Mercedes, McLaren και Racing Point θα μοιράζονται test drivers

Σε μία κίνηση κόντρα στα έως τώρα δεδομένα του μαγικού κόσμου της Formula 1, τρεις ομάδες θα έχουν φέτος το ίδιο δίδυμο επίσημων δοκιμαστών!

Οι… εκλεκτοί είναι οι Stoffel Vandoorne και Esteban Gutierrez, που είχαν αυτό το ρόλο στην εργοστασιακή ομάδα της Mercedes. Όμως φέτος, θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση τόσο για τη Racing Point όσο και για τη McLaren.

Η πρώτη χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές της γερμανικής εταιρείας ενώ η δεύτερη, θα επιστρέψει στην «οικογένεια» από το 2021 αφού έχει και φέτος συμβόλαιο με τη Renault.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο Βέλγος και ο Μεξικανός, που έχουν 42 και 59 εκκινήσεις αντίστοιχα, σε Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γνωστοποιήθηκε πως θα είναι έτοιμη να πάρουν τη θέση οποιουδήποτε επίσημου οδηγού αυτών των τριών ομάδων.

Πράγμα που έχει άλλη βαρύτητα φέτος, δεδομένης της απειλής της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Όπως τόνισε η Formula 1 διά στόματος του CEO, Chase Carey, πιθανά κρούσματα δεν θα οδηγήσουν ξανά στη ματαίωση αγώνα όπως έγινε στην Αυστραλία.

Όλα αυτά ενώ η F1 ανακοίνωσε ευρωπαϊκό καλεντάρι με 8 αγώνες, αρχής γενομένης από τις 5 Ιουλίου, στο Red Bull Ring της Αυστρίας. Με την ελπίδα να προγραμματίσει άλλους 7-10 αγώνες στην πορεία της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα:

Το Ιντερλάγκος ετοιμάζεται για GP με θεατές!

F1: Τι θα γίνει με το υπόλοιπο καλεντάρι του 2020;

Grand Prix στη Μόντσα έως και το 2025!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1: Η FIA ενέκρινε την αίτηση συμμετοχής της Andretti

cars

Πότε θα δούμε τη νέα Alfa Romeo F1;

cars

Ματαιώθηκε και φέτος το Grand Prix Αυστραλίας

cars

F1: Στο προσκήνιο και πάλι οι εύκαμπτες αεροτομές

cars

Η απίστευτη θέα οδηγώντας την AlphaTauri AT01 (video)

cars

Ex-F1 star who rivalled Michael Schumacher looks unrecognisable with new look

cars

O Briatore απέρριψε δύο φορές τη Ferrari

cars

Albon: “Δεν κάναμε τίποτα ιδιαίτερο ώστε να βρεθούμε 3οι”

cars

Ποιοι ήταν οι κορυφαίοι κινητήρες στην Formula 1;

cars