CARSNEWS
NEW MODELS

MG: Πιθανή επιστροφή με ένα ηλεκτρικό σπορ όχημα

Αρκετή κινητικότητα δείχνει να υπάρχει το τελευταίο διάστημα γύρω από την MG και το μέλλον που επιθυμεί να ακολουθήσει. Πριν από ένα μήνα η εταιρία είχε ανακοινώσει το Cybester, ένα πρωτότυπο, ηλεκτρικό roadster, ενώ τώρα μία διαρροή παρουσιάζει ένα επίσης ηλεκτρικό, coupe μοντέλο. Κρίνοντας από τις εικόνες, η αισθητική του μπροστινού μέρους θυμίζει κάτι από Lotus, ενώ αρκετά τονισμένα είναι και τα πίσω φτερά, διαθέτοντας στοιχεία από muscle car.  

Εδώ δεν μπορούμε να μην κάνουμε μία αναφορά στο πρωτότυπο E-Motion, που είχε παρουσιάσει η εταιρία το 2017. Και αυτό γιατί αφενός διαθέτει σχεδιαστικά κάποιες ομοιότητες με τα σκίτσα του νέου αυτού coupe, αφετέρου οι ιθύνοντες της φίρμας ανέφεραν τότε ότι στόχος είναι το μοντέλο αυτό θα περάσει σε παραγωγή το 2020. Εάν πράγματι αυτά τα δύο αυτοκίνητα έχουν μία σχέση μεταξύ τους τότε δεν είναι απίθανο να δούμε μία έκδοση παραγωγής εντός του έτους ή, έστω, το 2021. Ενδεικτικά, εκείνο το πρωτότυπο του 2017 εφοδιαζόταν με ένα ηλεκτρικό σύστημα που το προσέφερε επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα και αυτονομία 500 χλμ.

Σε ο,τι αφορά την MG, η εταιρία έχει αλλάξει αρκετές φορές χέρια, χωρίς να καταφέρει να ορθοποδήσει οικονομικά. Αυτή τη στιγμή το management της εταιρίας κατέχει η κινέζικη SAIC, η οποία σίγουρα καλοβλέπει την ηλεκτροκίνηση και την Ευρωπαϊκή αγορά. Τα προηγούμενα χρόνια η εταιρία κατασκεύασε πρωτίστως SUV, ενώ στη γκάμα της υπήρχε και ένα μοντέλο pickup, για την αγορά της Ταϊλάνδης. Η επιστροφή στα σπορ μοντέλα και στα roadster, ίσως να θέλει να μας πει κάτι…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πως σχεδίασα την πρώτη BMW X5 (βίντεο)

cars

Η νέα Μercedes AMG A45 συντρίβει την BMW M2 και το Audi RS3 (Video)

cars

Εξηλεκτρισμένο… φρεσκάρισμα για το Audi Q5

cars

MV Agusta Lucky Explorer 9.5 2023

cars

Η λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα – Μέρος ΣΤ’

cars

Η Dailmer θα πληρώσει αποζημίωση 1,86 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ

cars

Νέα Mercedes-Benz S-Class: Η επιτομή της τεχνολογίας και της πολυτέλειας!

cars

Στελέχη των εταιριών θεωρούν ότι ο Κορωνοϊός βοηθά στην αυτόνομη οδήγηση!

cars

Με τον κινητήρα στο κέντρο η baby Mercedes-AMG GT

cars