CARSNEWS
AUTONEWS

Michelin e.Primacy. Aποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής καινοτομίας της Michelin, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Το 1992, ο Όμιλος κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο «πράσινο» ελαστικό, με τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης, που βοήθησε στη μείωση των εκπομπών CO2 και στη βελτίωση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας (δεδομένου ότι τα ελαστικά ευθύνονται για το 20% με 30% της κατανάλωσης καυσίμου ενός οχήματος. Χάρη στην κορυφαία αντίσταση κύλισης, το MICHELIN ePRIMACY έχει βαθμολογηθεί με “A” στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα και με “Β”  στο φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα ελαστικά στην αγορά. Αρκεί να αναφέρουμε ότι λιγότερο από το 1% των ελαστικών προσφέρει έναν επιτυχημένο συνδυασμό με αξιολόγηση A στην αντίσταση κύλισης και Α ή Β στην πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα). Λόγω της χαμηλής αντίστασης κύλισης του ελαστικού e.PRIMACY, οι οδηγοί εξοικονομούν περίπου 0,21 λίτρα καυσίμων ανά 100 χιλιόμετρα και περίπου 80€ κατά τη διάρκεια ζωής του ελαστικού.

Το MICHELIN e·PRIMACY ενθαρρύνει, επίσης, τη μετάβαση στην κινητικότητα χαμηλών εκπομπών με τη χρήση  ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων. Οι επιδόσεις, όσον αφορά στην αντίσταση  κύλισης βελτιώνουν την ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενός ηλεκτρικού οχήματος, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία του κατά περίπου 7% ή 30 χιλιόμετρα, έναντι των  άλλων ελαστικών της κατηγορίας του(1), για ένα όχημα με αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την υπόσχεση των ελαστικών MICHELIN, το MICHELIN e.PRIMACY διατηρεί τις κορυφαίες του επιδόσεις, από το πρώτο έως το τελευταίο χιλιόμετρο. Ακόμα και μετά από 30.000 χλμ., βρίσκεται πάνω από το όριο του ευρωπαϊκού κανονισμού R117 για τις επιδόσεις στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα σε καινούρια ελαστικά.

Το ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη του 2021 σε 56 διαστάσεις, από 15 έως 20 ίντσες και θα μπορεί να τοποθετηθεί στα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά οχήματα αλλά και σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σχεδιασμένο για αυτοκίνητα πόλης, sedan και συμπαγή SUV, το MICHELIN e.PRIMACY κατασκευάζεται στην Ευρώπη, όπου και θα κυκλοφορήσει.

The post Michelin e.Primacy. Aποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Γεωργία – Ελλάδα, σήμερα στις 19:00 στον Alpha – Νίκη και φύγαμε για Γερμανία

cars

Νέο Hyundai i10. Άνετο και οικονομικό

cars

Το Ford Bronco φτάνει στην Ευρώπη

cars

Οι κατασκευαστές αντιδρούν στην πρόταση της Ε.Ε.

cars

Zagato IsoRivolta GTZ. Ιταλικό design με αμερικανική δύναμη!

cars

MLS: Ο άνεμος του Σικάγο «πέτυχε» το πιο ασύλληπτο buzzer beater νίκης στο 90+9′

cars

Ford Explorer: Καινοτόμο, με φόρτιση επόμενης γενιάς και αποδοτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης

cars

Επιστρέφει τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

cars

Toyota Supra GT4. Έτοιμη για το 2020 με 430 ίππους!

cars