CARSNEWS
AUTONEWS

Mini: Τα (υπόλοιπα) ηλεκτρικά είναι βαρετά.

Πριν από 60 χρόνια, η Mini έφερε μία επανάσταση αλλάζοντας εντελώς την αντίληψη του κόσμου για τα μικρά αυτοκίνητα. Λάνσαρε στην αγορά ένα λιλιπούτειο όχημα με απίστευτους χώρους για το μέγεθος του και πραγματικά διασκεδαστική οδική συμπεριφορά. Οι επιτυχίες του αυθεντικού Mini στους αγώνες απλά αποδεικνύουν το πόσο πολυτάλαντο ήταν εκείνο το αυτοκίνητο. Το ίδιο θέλει να πετύχει και τώρα η Mini με το ηλεκτρικό Cooper SE.

Μία από τις αποστολές μας είναι να δώσουμε συναίσθημα στην ηλεκτρική κινητικότητα. Και υπάρχει μόνο μία μάρκα που να μπορεί να το κάνει.

Δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της Mini, Andreas Lampka, αναφέροντας στη συνέχεια ότι “όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρικά είναι βαρετά”. Προφανώς, το υψηλόβαθμο στέλεχος της αγγλικής μάρκας δεν αναφέρεται σε ηλεκτρικά μοντέλα με πολύ υψηλότερη τιμή από το Cooper SE ενώ συνέχισε λέγοντας πως πρόταση της Mini εστιάζει στον συνδυασμό ενός δοκιμασμένου κινητήριου συνόλου (καθώς το μοιράζεται με την BMW i3) με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Mini Cooper και μία προσιτή τιμή. Ο Lampka πιστεύει ότι η φιλοσοφία της εταιρίας στην διαμόρφωση της τιμής (θυσιάζοντας μέρος της αυτονομίας) είναι σωστή και το ενδιαφέρον του κόσμου παγκοσμίως το αποδεικνύει.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έχουν ξεπεράσει τις 100.000.

Δηλώνει χαρακτηριστικά αλλά εμείς να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν ισοδυναμεί με πώληση. Όσο για την σχέση του Cooper SE με την BMW i3, ο Lampka δεν μάσησε τα λόγια του.

Αυτό [το Mini] είναι για κάποιον που πιστεύει ότι η i3 είναι ένα καλό αυτοκίνητο αλλά είναι κάπως ψηλά στην κλίμακα της ασχήμιας. Αν δεις τα δύο οχήματα πλάι-πλάι, η οδική συμπεριφορά είναι εξαιρετική αλλά η εμφάνιση της [i3] είναι… πολωτική.

Για να δούμε πώς θα υποδεχθεί ο κόσμος το πρώτο ηλεκτρικό Mini και αν είναι διατεθειμένος να “ψηφίσει” με το πορτοφόλι του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Touring Superleggera Arese RH95. Εορταστική και ξεχωριστή!

cars

Καταρρέει η BBS. Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στη Γερμανία!

cars

Νέο Hyundai Bayon. Μικρό SUV με… μεγάλο χαρακτήρα!

cars

Voge SR4 Max– Διαθέσιμο και στη χώρα μας

cars

Επετειακή έκδοση Volkswagen Polo GTI Edition 25 για λίγους

cars

General Tire. Νέο ελαστικό για SUV

cars

Η Rolls-Royce προσφέρει μία ειδική Phantom για καλό σκοπό!

cars

Παιδί 3 ετών τρομοκρατείται από το φαγητό και ένα χρόνο δεν τρώει κανονικά

cars

Renault. Hγείται των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

cars