CARSNEWS
AUTONEWS

Mitsubishi Space Star 1.2. Ικανότερο από αυτό που φαίνεται

Έξι χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του – και με 653.065 πωλήσεις σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 205.264 στην Ευρώπη – το Space Star ανανεώνεται αισθητικά και λειτουργικά, ώστε να αποτελέσει μία cool αλλά λογική εναλλακτική πρόταση για τους Ευρωπαίους πελάτες, συνδυάζοντας Ιαπωνική αξιοπιστία και νέα χαρακτηριστικά ADAS. Προϊόν εξέλιξης του φιλόδοξου project “Global Small” που ξεκίνησε από την MMC το 2009, το Space Star είναι μοναδικό, με την έννοια ότι προορίζεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου target group σε όλο τον κόσμο.

Το “Global Small” Project περιλάμβανε μία νέα αρχιτεκτονική μικρού οχήματος, δύο διαφορετικά οχήματα (το 5-θυρο Space Star hatchback και το 4-θυρο Attrage sedan), μία νέα οικογένεια κινητήρων, καθώς και ένα νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη (το τρίτο της MMC στη χώρα, στο οποίο αργότερα προστέθηκε και ένα ακόμα στις Φιλιππίνες).

Ανανεωμένο αισθητικά

Αντιπροσωπεύοντας μία σημαντική προσπάθεια σε επίπεδο επένδυσης και παραγωγής, το ολοκληρωμένο face-lift μεταμορφώνει το Space Star σε ένα κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση μικρό αυτοκίνητο με πιο δυναμικό στήσιμο, που όμως διατηρεί τις ευέλικτες διαστάσεις του (μόνο 5 cm προστέθηκαν στο συνολικό μήκος των 3.845 mm) Στο πίσω τμήμα, ένας νέος, φαρδύτερος, πιο ανάγλυφος προφυλακτήρας δείχνει το αυτοκίνητο χαμηλότερο και φαρδύτερο με μία νέα αίσθηση αναλογιών που αναδεικνύεται από τη νέα σχεδίαση των πίσω φώτων (LED) σχήματος L.

 Η συνολική εντύπωση επιτείνεται από τη μεγάλη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο, φως στοπ, ψηλά τοποθετημένο, που συμβάλλει επίσης στην αεροδυναμική (Cd: 0.27). Πιο δυναμικό οπτικά, το 2020 Space Star ‘πατά’ σε νέες ζάντες αλουμινίου 15” με νέες φαρδιές ακτίνες και κατεργασία με μηχανική κοπή (machine cut) που προάγουν τη νέα αίσθηση δυναμισμού.

Ευρύχωρο για το μέγεθος του

Η αίσθηση ποιότητας που αποπνέει η εξωτερική στιλιστική αναβάθμιση συνεχίζεται στο εσωτερικό, που ανανεώθηκε σύμφωνα με σχόλια των πελατών. Στην καμπίνα του νέου Space Star ξεχωρίζουν, οι νέες επενδύσεις, η νέα διάταξη μοχλοδιακοπτών & και αποθηκευτικός χώρος κάτω από το ταμπλό, τα νέα πιο ευανάγνωστα όργανα με τύπου carbon πρόσοψη και πιο ευδιάκριτες ενδείξεις.

Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει με επαρκή άνεση για την κατηγορία έως και τέσσερις ενήλικους επιβάτες, με 235 λίτρα διαθέσιμα για τις αποσκευές. Η σημαντικότερη προσθήκη που έγινε στην ανανέωση του 2020 αφορά το σύστημα Multifunction GPS Navigation με οθόνη αφής 7” που συνδέεται εύκολα με smartphone. Τα σκληρά πλαστικά στο ταμπλό και τις πόρτες προδίδουν τον οικονομικό προσανατολισμό του οχήματος, όμως έχουν καλή συναρμογή. Η πλούσια έκδοση της δοκιμής διαθέτει αυτόματο κλιματισμό και ανοιχτόχρωμες επενδύσεις καθισμάτων από συνθετικό δέρμα και ύφασμα, στοιχεία που αναβαθμίζουν σημαντικά τη συνολική εικόνα.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι επίσης αναβαθμισμένος και περιλαμβάνει πλέον αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης και προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, ενώ η κάμερα οπισθοπορείας διευκολύνει στο παρκάρισμα. Οι αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί και τύπου κουρτίνας, είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, όπως και τα συστήματα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (με απότομη λειτουργία) και ελέγχου πίεσης ελαστικών.

Ικανοποιητικός

Ο 3κύλινδρος 1.2 MIVEC του αυτοκινήτου της δοκιμής μας (υπάρχει και έκδοση με χιλιάρι μοτέρ) με 12 βαλβίδες και μεταβλητό χρονισμό είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Space Star. Ο Θόρυβος είναι αρκετός αλλά ο κραδασμός όχι,  τραβάει δυνατά από χαμηλά και δεν καίει πολύ. Αποδίδει 80 ίππους κινώντας με άνεση το ελαφρύ Space Star των 875 κιλών. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 12,6” με το χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο και η τελική φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση που καταγράψαμε ήταν 5.8 λτ./100 χλμ.

Για αστικές, περιαστικές και όχι μόνο μετακινήσεις

Το Mitsubishi Space Star είναι ένα μοντέλο που κατά κύριο λόγο υπάρχει για αστική μετακίνηση, ωστόσο με τον 1200άρι κινητήρα της δοκιμής μας μπορεί να κάνει κάλλιστα και περιαστικές μετακινήσεις αλλά κάποια ταξίδια. Στον δρόμο, το Space Star χαρακτηριζεται από ευελιξία, οικονομία και ευκολία στην καθημερινή χρήση. Σε συνδυασμό με τις ζάντες 15” που φορούν ελαστικά υψηλών προδιαγραφών το κράτημα δεν προβληματίζει, ούτε και το φρενάρισμα, αεριζόμενοι δίσκοι εμπρός και ταμπούρα πίσω.

Το τιμόνι δεν μεταφέρει πολλή πληροφόρηση στον οδηγό, ωστόσο έχει πιο ισχυρή επαναφορά από το παρελθόν και εξακολουθεί να κόβει πολύ, δίνοντας κύκλο στροφής 4,6 μέτρων. Η τιμή του ανανεωμένου Space Star ξεκινά από τα €10.640 για την βασική έκδοση με τον κινητήρα 1,0 λίτρου και φτάνει στα 14750 Ευρώ  για την κορυφαία Intense της δοκιμής μας

  • Εμφάνιση
  • Eυελιξία
  • Τιμή
  • Χώροι
  • Εξοπλισμός

  • Αίσθηση τιμονιού
  • Σκληρά πλαστικά

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας 1200 κ.εκ.
Ίπποι 80
0-100 12.6″
Τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα
Μέση κατανάλωση δοκιμής  5.8 λτ/100 χλμ
Εκπομπές CO2 121 γρ/χλμ

The post Mitsubishi Space Star 1.2. Ικανότερο από αυτό που φαίνεται first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150 PS DSG 4×4 – Έχει τα πάντα

cars

Renault Clio 1.0 TCe 100 PS. Περισσότερη ουσία από αυτή που δείχνει

cars

30 χρόνια Renault Clio. Η μούσα συγκινεί ακόμη

cars

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το Μεσολόγγι – Ζημιές σε διάφορα σημεία της πόλης

cars

Πότε αλλάζουμε ελαστικά: Όσα θέλουμε να γνωρίσουμε και μάλλον έχουμε μάθει λάθος

cars

Η Audi γιορτάζει 40 χρόνια quattro με μία ειδική έκδοση.

cars

BMW Concept 4. Τολμηρή και πολωτική!

cars

Μαίρη Συνατσάκη για Ίαν Στρατή στο J2US: «Ήταν έπος το αγόρι μου»

Bury

Τι αποκαλύπτει ο γραφικός χαρακτήρας για την προσωπικότητα σου

Bury