CARSNEWS
NEW MODELS

Nikola Badger: Το ηλεκτρικό pickup με αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων

Η κατηγορία των ηλεκτροκίνητων pickup έχει πάρει στην κυριολεξία φωτιά, καθώς ο ένας μετά τον άλλο κατασκευαστή προλογίζουν τις εντυπωσιακές σε σχεδίαση και προδιαγραφές προτάσεις του.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Nikola να απαντήσει στους βασικούς ανταγωνιστές της και να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες γύρω από ένα pickup που φιλοδοξεί να αποτελέσει το κορυφαίο του πλανήτη.

Η αμερικανική φίρμα που «ειδικεύεται» στους ηλεκτροκίνητους τράκτορες, σχεδιάζει να περάσει στην παραγωγή ένα επιβλητικό pickup το οποίο θα διαθέτει αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων συνδυάζοντας τις μπαταρίες ιόντων λιθίου με την τεχνολογία των κυψελών καυσίμου (υδρογόνο).

Με μήκος 5,9 μέτρων και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό), το Nikola Badger αποδίδει έως και 906 ίππους, έχοντας την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν τρία δευτερόλεπτα.

Οι μπαταρίες των 160 kWh εξασφαλίζουν στο αμερικανικό pickup αυτονομία σχεδόν 500 χιλιομέτρων ενώ τα υπόλοιπα 500 χιλιόμετρα θα τα διανύει «καταναλώνοντας» τα 8 κιλά συμπιεσμένου υδρογόνου.

Μάλιστα, ο οδηγός του θα μπορεί να επιλέξει από που θα προέρχεται η ενέργεια με την οποία θα τροφοδοτεί τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ενώ αν το θελήσει μπορεί να μετατρέψει το ηλεκτροκίνητο truck σε μια κινητή μονάδα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 15 kWh.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι βέβαια και η ικανότητα ρυμούλκησης των 3.628 κιλών όπως άλλωστε και η ικανότητά του να διατηρεί τη λειτουργικότητά του ακόμα και κάτω από τις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες (-29 βαθμούς κελσίου).

H παραγωγή του Nikola Badger είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2020 χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα οι τιμές των εκδόσεών του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πωλείται αυτή η υπέροχη BMW 3.0 CSL του 1972

cars

Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις των τροχόσπιτων της Aistream ανανεώνονται

cars

Τα ηλεκτρικά Audi συνοδεύονται από 7 χρόνια σέρβις!

cars

Πώς δουλεύει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

cars

Γιατί τα ελαστικά μολύνουν 1.000 φορές περισσότερο από τις εξατμίσεις;

cars

Alfa Romeo Remus έχει άρωμα από Ferrari

cars

Renault: Ποιά θα είναι η αμοιβή του Luca de Meo!

cars

Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz S-Class

cars

Όταν η Alfa Romeo ξεπερνούσε και την Lamborghini

cars