CARSNEWS
AUTONEWS

Nissan. Σημαντική βράβευση για τον δίλιτρο VC-Turbo του Altima

Με την απόδοση ενός V6 και την οικονομία σε καύσιμο ενός τετρακύλινδρου, ο κινητήρας 2.0 λίτρων VC Turbo του Nissan Altima, συμπεριελήφθη  στη λίστα “Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems” για το 2020. Η ομάδα που εξέλιξε τον καινοτόμο κινητήρα, θα τιμηθεί σε μια κλειστή εκδήλωση στο Ντιτρόιτ,  στις 16 Ιανουαρίου του 2020.

Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας μεταβλητής συμπίεσης της Nissan αξιοποιεί την πρώτη τεχνολογία που τίθεται σε παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία, επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα ισχύος και απόδοσης. Παρακολουθώντας την συμπεριφορά του οδηγού αρκετές φορές ανά δευτερόλεπτο, ο κινητήρας προσαρμόζει τον λόγο συμπίεσης από 8:1 σε 14:1, ανάλογα με τις ανάγκες, βελτιστοποιώντας την ισχύ και την αποδοτικότητα. Το εύρος των δυνατοτήτων του, προέρχεται από ένα σύστημα multi-link  που ρυθμίζει το μήκος της διαδρομής του εμβόλου, μεταβάλλοντας ταυτόχρονα τη σχέση συμπίεσης του κινητήρα.

Οι νικητές αξιολογούνται με βάση διάφορους παράγοντες, όπως ιπποδύναμη, ροπή, θόρυβος, οικονομία καυσίμου, συγκριτικές προδιαγραφές και εφαρμογές νέας τεχνολογίας. Φέτος, οι κριτές ξεκίνησαν με τη δοκιμή μιας ομάδας 26 ολοκαίνουργιων ή εξαιρετικά βελτιωμένων κινητήρων, σε ρυθμούς της καθημερινής ζωής, όπως  αστικές μετακινήσεις, οδοιπορικά και γρήγορες διαδρομές. Προκειμένου να επιλεγεί ένας κινητήρας, είναι απαραίτητο η τιμή βάσης του οχήματος να μην υπερβαίνει τα  65.000$.

Related Articles

Pagani Huayra R. Ατμοσφαιρική. Σκληροπυρηνική. Υπέροχη!

cars

Κίνηση τώρα: «Κοκκίνισε» από νωρίς ο Κηφισός – Μικρές καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

cars

«Να γιατί ο έλληνας οδηγός μοτοσικλέτας είναι ο καλύτερος της Ευρώπης» – Μια τολμηρή πρόταση για τη χρήση της ΛΕΑ

cars

Kia EV9 Concept. Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia.

cars

Nέο Seat Leon. Πεντάστερα ασφαλές

cars

Η ηλεκτρική Macan θα είναι μία αυθεντική Porsche!

cars

Skoda. Με νέες δυνατότητες δοκιμών για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

cars

Ford Mustang Mach-E. Έχει λύσεις και για τη φόρτισή της

cars

Ο Ερντογάν δώρισε στον βασιλιά και τον διάδοχο πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας δύο τουρκικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

cars