CARSNEWS
AUTONEWS

Nissan. Συνδυασμός πραγμάτων η διχρωμία στο Juke

Από τις τεχνολογίες αιχμής έως τις βαμμένες πόρτες στο χέρι και με  έντονους χρωματικούς συνδυασμούς,  η Nissan φωτίζει τη δεξιοτεχνία που κρύβει η διχρωμία και οι εξατομικευμένες επιλογές χρωμάτων,  που προσδίδουν ξεχωριστό χαρακτήρα στην τολμηρή προσωπικότητα του Juke. Ένας συνδυασμός διχρωμίας, δίνει στο JUKE μια διακριτική “πινελιά”, εκφράζοντας τέλεια το στυλ των τυχερών οδηγών του. Το έργο της ανάπτυξης της ολοκληρωμένης γκάμας χρωμάτων του αμαξώματος ανατέθηκε στο στούντιο χρωματικού σχεδιασμού της Nissan, στο Nissan Design Europe (NDE) του Λονδίνου, ενώ το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland χειρίστηκε τη διαδικασία βαφής ακριβείας. Η ομάδα στο NDE στο Λονδίνο, με επικεφαλής την Lesley Busby, Color Manager, NDE, εντόπισε τα χρώματα και ανέπτυξε συνδυασμούς δύο τόνων που θα αποτελούσαν την βάση για την πλήρη παλέτα χρωμάτων του JUKE. Η Clare Errington, Paint Shop Manager της Nissan στο Sunderland, ήταν υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ακριβούς αναπαραγωγής και εφαρμογής των χρωμάτων στο Juke, στο εργοστάσιο.

Δουλεύοντας σε μετρήσεις μικρότερες από το πλάτος των μαλλιών, η μικροσκοπική ακρίβεια είναι το κλειδί για την επιτυχία, καθώς η Nissan αναβαθμίζει τη διαδικασία βαφής του οχήματος σε μια μορφή τέχνης. Υπάρχουν σαφείς προδιαγραφές για το πώς πρέπει να εμφανίζεται το χρώμα στο αυτοκίνητο, πόση βαφή πρέπει να εφαρμόζεται και για  την ποιότητα του χρώματος που απαιτείται. Για να επιτευχθεί κάθε φορά ένα άψογο φινίρισμα, απαιτείται ένα αυστηρό καθεστώς καθαρισμού. Οι μικροσκοπικές κηλίδες σκόνης πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι το χρώμα μπορεί να εφαρμοστεί σε τέλεια επιφάνεια. Οι χειριστές στα τμήματα βαφής φορούν ρούχα χωρίς χνούδι για να αποφύγουν τη μόλυνση του περιβάλλοντος και χρησιμοποιείται ειδικός φωτισμός για να επιτρέπεται στους υψηλά εκπαιδευμένους επιθεωρητές να εντοπίζουν και να αφαιρούν τυχόν ατέλειες,  πριν ολοκληρωθεί τη διαδικασία.

Αντανακλώντας τον πλούτο των εκδόσεων με τη διχρωμία, αυτή η διαδικασία δίνει τη μέγιστη δυνατή προσοχή στη λεπτομέρεια από κάθε άποψη, με το αμάξωμα κάθε δίχρωμου JUKE να λαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά εργασιών. Από το electrocoat αστάρι και την προσεκτική διαδικασία εμβάπτισης, μέχρι την εφαρμογή στεγανοποίησης και βαφής του αμαξώματος, κάθε στάδιο βελτιστοποιείται για να προσφέρει το τέλειο μείγμα ανθεκτικότητας και ομορφιάς. Χρησιμοποιώντας τα τέσσερα υπερσύγχρονα τμήματα βαφής της Nissan στο Sunderland, που έχουν εγκατασταθεί ως μέρος μιας επένδυσης 111 εκατομμυρίων ευρώ για το JUKE, οι εξειδικευμένοι χειριστές της Nissan εφαρμόζουν με περίσσεια δεξιοτεχνία τα χρώματα στα JUKE. Η διαδικασία υψηλής τεχνολογίας διασφαλίζει ότι κάθε όχημα εξέρχεται της παραγωγής με μια λαμπερή, εντυπωσιακή εμφάνιση που ταιριάζει με την τολμηρή προσωπικότητά του.

Η επιλογή της διχρωμίας αποτελεί μια τάση που αναβιώνει στο αγοραστικό κοινό. Το 30% των πελατών επιλέγουν έναν συνδυασμό διχρωμίας για το νέο τους JUKE, με το πιο δημοφιλές να είναι το Λευκό περλέ χρώμα, με μαύρη οροφή. Η διχρωμία καθοδηγείται από την ανάγκη για εξατομίκευση, όπου οι αυτοκινητιστές θέλουν να εκφράσουν το δικό τους μοναδικό στυλ, μέσω των οχημάτων τους. Για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών της, η Nissan ανέπτυξε μια ξεχωριστή παλέτα εξωτερικών χρωμάτων μετά από μήνες σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης. Η Nissan προσφέρει τώρα 11 χρώματα αμαξώματος, σε συνδυασμό με τρία χρώματα οροφής, φτάνοντας τους 15 συνδυασμούς διχρωμίας.

The post Nissan. Συνδυασμός πραγμάτων η διχρωμία στο Juke first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes-AMG GLA 45. Με την γνωστή, επιτυχημένη συνταγή!

cars

Η Toyota Νο1 εταιρία σε πωλήσεις στον κόσμο!

cars

Honda. Με νέο φίλτρο καμπίνας που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από Covid 

cars

BMW 3.0 CSL: Με παραγωγή μόλις 50 οχημάτων έρχεται το αποκλειστικό ειδικό μοντέλο

cars

Πέντε ιστορικές μονές της Πελοποννήσου

cars

Volkswagen ID.7: Αναμένεται στο τέλος της χρονιάς με αυτονομία 700 χιλιομέτρων

cars

Νέο Audi A8. Εξελιγμένο σε όλους τους τομείς

cars

Ford: Διευρύνει ακόμα περισσότερο το Puma – Στην Ελλάδα το δημοφιλές crossover μοντέλο στην έκδοση Titanium

cars

Kia EV9: Ένα ηλεκτρικό 7θέσιο SUV με αυτονομία 541 χιλιόμετρα

cars