CARSNEWS
NEW MODELS

Nissan υποκύπτει στην υδρολίσθηση και συγκρούεται με Tesla Model 3 (Video)

Ένα από τα εμπόδια που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης είναι οι καιρικές συνθήκες, μιας και τα έντονα φαινόμενα, όπως είναι η πυκνή ομίχλη ή ακόμα και η καταρρακτώδης βροχή περιορίζουν, αν δεν ελαχιστοποιούν, το εύρος λειτουργίας τους.

Το παράδειγμα του Auto Pilot της Tesla είναι χαρακτηριστικό, μιας και ο χρόνος ή αν προτιμάτε η αποτελεσματικότητα της αντίδρασής του υπό βροχή φαίνεται να μην είναι η ίδια με εκείνη που παρατηρείται υπό κανονικές συνθήκες.

Αφορμή για την αναφορά μας στο Auto Pilot και στην αποτελεσματικότητα των αντιδράσεών του αποτέλεσε ένα ατύχημα το οποίο συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με πρωταγωνιστές ένα Tesla και ένα Nissan.

To ιαπωνικό pickup κινούμενο στο εθνικό δίκτυο αποσταθεροποιείται εξαιτίας του φαινομένου της υδρολίσθησης με αποτέλεσμα να βρεθεί στον δρόμο του Model 3. H συνέχεια είναι αυτή που φαντάζεστε καθώς το σύστημα αυτόνομης οδήγησης δεν καταφέρνει να επιβραδύνει εγκαίρως το αυτοκίνητο ή να πραγματοποιήσει κάποιον ελιγμό αποφυγής του pickup.

H σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων καταγράφηκε από το σύστημα ασφαλείας με το οποίο εφοδιάζεται πλέον κάθε μοντέλο της Tesla, χαρίζοντας σε όλους μια ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η βροχή και ειδικότερα η συγκέντρωση νερού στην άσφαλτο.

Ένα ακόμα χρήσιμο συμπέρασμα είναι ότι η διατήρηση μεγαλύτερων διαστάσεων σε αντίστοιχες καιρικές συνθήκες είναι εκείνες που μπορούν να μας χαρίσουν το περιθώριο αντίδρασης και τον χρόνο ώστε ακόμα και τα προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης να δράσουν αποτελεσματικά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η σκοτεινή BMW X7 Dark Shadow είναι για 600 τυχερούς

cars

Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής που έχουν τρέξει στο Nurburgring (videos)

cars

Πώς θα είναι το νέο αυτοκίνητο Ken Block; (Video)

cars

Αυτό είναι ένα απόλυτο Subaru Crosstrek!

cars

Το Toyota C-HR «πάει» πόλεμο

cars

Αυτά είναι τα μυστικά πρωτότυπα της Bugatti!

cars

Ψάχνει τον αντι-Perez στο… Twitter!

cars

Maserati MC20: Διαρροή λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα

cars

GP Σάο Πάολο – Κατατακτήριες: Ιστορική pole Magnussen στο Interlagos!

cars