CARSNEWS
AUTONEWS

Nissan Ariya. Έτοιμο το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό SUV της Nissan

Όταν μιλάμε για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αβίαστα μία από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη μάρκα, που σου έρχεται στο μυαλό είναι η Nissan και το Leaf. Αυτό διότι η Ιαπωνική εταιρία πίστεψε πολύ νωρίς στην ηλεκτροκίνηση και επένδυσε σε αυτή, με αποτέλεσμα τώρα να έχει περάσει στη διάθεσή ακόμη και επαγγελματικών ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Βεβαίως συνεχίζει να πιστεύει και να επενδύει και στα επιβατικά και απτή απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της, του Ariya, το οποίο από τα μέσα του επόμενου έτους θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα μεσαίο SUV με διαστάσεις 4.595 μέτρων μήκους, 1.85 πλάτος και 1.66 ύψος με πολύ έντονη και χαρακτηριστική σχεδίαση και έντονα κουπεδίζουσα φιλοσοφία.

Το Ariya θα έχει πέντε εκδόσεις με έναν ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα ή διάταξη twin-motor για τετρακίνηση και δύο εκδόσεις μπαταριών με 63 kWhκ αι 87 kWh ενώ υποστηρίζεται ταχυφόρτιση έως τα 130 kW.  H βασική έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων προσφέρει αυτονομία 357 χιλιομέτρων, ενώ η μεγαλύτερη και ισχυρότερη με 245 ίππους θα φτάνει τα 480 χλμ. Σε κάθε περίπτωση το 0-100 χλμ./ώρα είναι στα 7,5 δλ. με τελική περιορισμένη στα 160 χλμ./ώρα.

Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με τη Nissan θα υπάρχουν και εκδόσεις με δύο ηλεκτροκινητήρες και σύστημα e-4force όπου με τη μικρή μπαταρία η απόδοση θα φτάνει τους 280 ίππους και αυτονομία χιλιόμετρα και με την μεγάλη 308 ίππους και 456 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Το βάρος του αυτοκινήτου ανάλογα με την έκδοση θα είναι από 1.8 μέχρι 2.3 τόνους.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το εσωτερικό θα διαθέτει δύο οθόνες 12,3 ιντσών. Το εξελιγμένο σύστημα infotainment έχει ενσωματωμένο και την ψηφιακή βοηθό Alexa και για πρώτη φορά σε μοντέλο της Nissan υπάρχει η δυνατότητα των over-the-air αναβαθμίσεων του λογισμικού. Η τιμή πώλησης του Nissan Ariya αναμένεται να ξεκινάει περίπου από τα 40000 Ευρώ.

 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

myAADEapp – Νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

cars

Audi-  παρέδωσε πάνω από 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2022

cars

Θριάμβευσε και πάλι η Toyota στο Rally Dakar!

cars

Ανοιξιάτικη απόδραση στην Καρδαμύλη

Bury

BMW – Πρεμιέρα για τη Neue Klasse με ένα νέο πρωτότυπο

cars

Συνελήφθη 37χρονος διαρρήκτης στη Νίκαια – Έπεσε από το μπαλκόνι και τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει

cars

Τελευταίες ημέρες για τα τέλη κυκλοφορίας: Σου έχουμε τη λύση για να ξενοιάσεις!

cars

Η Κέρκυρα έχει τους δικούς της εντυπωσιακούς καταρράκτες

cars

Η Mazda είναι έτοιμη να αποκαλύψει το νέο BT-50.

cars