CARSNEWS
AUTONEWS

Nissan Leaf. Έφτασε ήδη σε ένα σημαντικό ορόσημο

Ένα σημαντικό ορόσημο επετεύχθη για την Nissan αυτόν τον μήνα, καθώς το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, που οδηγείται από περισσότερους από 180.000 αυτοκινητιστές – οπαδούς των EVs σε όλη την Ευρώπη, συμπληρώνει τα δέκατα γενέθλιά του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ιδιοκτήτες LEAF εμπόδισαν την εισροή 2,5 εκατομμυρίων τόνων CO2 κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα, διανύοντας παράλληλα τόσα   χιλιόμετρα που αρκούν για να ταξιδέψουν 400.000 φορές γύρω από την Υφήλιο!

Ένα καθαρότερο μέλλον χωρίς εξατμίσεις

Καθώς η χωρητικότητα, η απόδοση και οι επιδόσεις της μπαταρίας του συνεχίζουν να βελτιώνονται, το Nissan LEAF έχει καταφέρει να προσελκύσει τη μεγαλύτερη και πιο πιστή κοινότητα οδηγών παγκοσμίως. Οι ιδιοκτήτες LEAF  έχουν ταξιδέψει συλλογικά περίπου 16 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα καθαρού αέρα, από το λανσάρισμά του. Αυτό επιβεβαιώνει εκ νέου την αποστολή της Nissan στην κατεύθυνση προσφοράς ενός πιο βιώσιμου και καθαρότερου μέλλοντος. Ο συνολικός αριθμός των LEAF που πωλήθηκαν παγκοσμίως απέτρεψε με επιτυχία την έκλυση 2,5 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο περιβάλλον. Για να αντιληφθούμε την σοβαρότητα του μεγέθους, θα χρειαζόταν σχεδόν 100.000.000 δέντρα για να αφαιρέσουμε αυτήν την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρά μας εάν είχε “απελευθερωθεί” απευθείας.

H αποτελεσματική ισχύς και η απόλαυση της ηλεκτροκίνητης οδήγησης

Εξοπλισμένο με ένα κινητήριο σύνολο μηδενικών εκπομπών, το Nissan LEAF βελτιστοποιήθηκε εξ αρχής, προσφέροντας μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη εμπειρία οδήγησης. “Απηχώντας”  την σβελτάδα του LEAF NISMO RC το οποίο και ενέπνευσε, το LEAF προσφέρει στιγμιαία ροπή και συναρπαστική ισχύ, επιταχύνοντας το 0 έως 100 km σε 6,9 δευτερόλεπτα. Κατά μέσο όρο, μπορεί να αναπαράγει 744 kWh καθαρής ενέργειας κάθε χρόνο, εφόσον διανύει 18.000 χιλιόμετρα, που είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει ένα κινητό τηλέφωνο για 372 χρόνια.

Φέρνοντας τον ενθουσιασμό στους ιδιοκτήτες του

Γιορτάζοντας την επέτειο των 10 ετών, η Nissan και το UEFA Champions League Trophy Tour φέρνουν τον ενθουσιασμό σε ορισμένους τυχερούς ιδιοκτήτες LEAF που θα έχουν την ευκαιρία να παραλάβουν το βαρύτιμο τρόπαιο του UCL στο σπίτι τους και να απολαύσουν μια εικονική τελετή με πρεσβευτές της UEFA, όπως ο θρύλος Clarence Seedorf. Από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, το τρόπαιο του UCL θα ταξιδεύει στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ταξιδεύοντας προς ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον

Τον περασμένο Ιούλιο, η Nissan παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό crossover coupe Ariya. Το Ariya ενσωματώνει τα δυνατά σημεία της Nissan στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και διαθέτει τις τελευταίες τεχνολογίες, αλλά και τον  σχεδιασμό του  Nissan Intelligent Mobility. Το Ariya είναι ένα βασικό μοντέλο στο πλάνο μετασχηματισμού Nissan NEXT της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο η Nissan σχεδιάζει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως έως το 2023, συμπεριλαμβανομένων των EVs και των οχημάτων με ηλεκτροκινητήρες e-POWER.

The post Nissan Leaf. Έφτασε ήδη σε ένα σημαντικό ορόσημο first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επιβεβαιώνεται επίσημα το Mazda3 Turbo!

cars

Η Kia αποκαλύπτει λίγο περισσότερο από το νέο Sorento.

cars

Η Mazda θα λανσάρει την δική της εκδοχή του Yaris στην Ευρώπη;

cars

Το νέο Ford Mondeo μεταμορφώνεται σε… crossover.

cars

Η Lamborghini Diablo 30άρησε…

cars

Fiat 3½ hp. Eτοιμάζεται να αγωνιστεί και πάλι!

cars

VW. Μειώνει κατά 80% τις εκπομπές NOx

cars

Jeep Gladiator. Μαχητής της ερήμου

cars

Renault Captur και Clio E-Tech. Τώρα και υβριδικά!

cars